Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εφημερίδα «Sot»: Μετά από πιέσεις της Ελλάδας ο Ράμα δεν δίνει υπουργική θέση στο τσάμικο κόμμαΗ αλβανική εφημερίδα «Sot» η οποία συχνά-πυκνά ασχολείται με ελληνο-αλβανικά θέματα, γράφει σήμερα πως ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα κάνει πίσω στη σκέψη να δώσει έναν υπουργό στον σύμμαχό του Ιντρίζι του τσάμικου κόμματος PDIU. Κι αυτό μετά από πιέσεις που δέχτηκε από την Αθήνα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «μόλις ακούστηκε πως οι τσάμηδες θα μπούνε στην κυβέρνηση, η Αθήνα έκανε επαφές με τα επίσημα Τίρανα και προειδοποίησε πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα θέσει βέτο για την ένταξη στην ΕΕ.» Στα επιχειρήματα της Αθήνας, συνεχίζει η εφημερίδα, είναι πως ένα υπουργείο για το PDIU αποτελεί απειλή για την ελληνική μειονότητα στο νότο της Αλβανίας».
Γνωρίζοντες τα πράγματα θεωρούν πως οι λόγοι που το τσάμικο κόμμα δεν πήρε ακόμα υπουργείο δεν φαίνονται να είναι οι «απειλές» της Αθήνας, αλλά οι απαιτήσεις των τσάμηδων για ένα καλό-κερδοφόρο υπουργείο εν όψει των προσεχών εκλογών του Ιουνίου. Λέγεται ότι ο Ράμα τους πρόσφερε το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ αυτοί ζητούσαν το υπουργείο Ενέργειας που «έχει πολύ ψωμί». Έτσι κι αλλιώς ο Ράμα τους έχει προσφέρει πολλές και σημαντικές θέσεις, παρέχοντάς τους πλεονεκτήματα σε σχέση με τις επόμενες εκλογές.
Επιπλέον, αν λάβει κανείς υπόψη τον δημόσιο λόγο του αλβανού πρωθυπουργού σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά και του αλβανού Υπεξ Μπουσάτι, διαπιστώνει πως οι διακηρύξεις της αλβανικής πολιτικής πως θεωρεί την Ελλάδα στρατηγικό εταίρο, είναι απλά κούφια λόγια στην προσπάθεια να καλύψουν την απροθυμία τους ως προς τη βελτίωση των ελληνο-αλβανικών σχέσεων. Τα Τίρανα με κάθε μέσο και τρόπο προσπαθούν να υποβαθμίσουν τον ελληνικό παράγοντα και φαινεται παράλογο να υποκύπτουν στις «πιέσεις και τις απειλές» της Αθήνας. Ο Ράμα θα δώσει υπουργείο στους τσάμηδες όταν του βγουν οι λογαριασμοί. Κι αν δεν του βγούν οι λογαριασμοί, αυτό δεν θα σημάνει ότι πίσω είναι η Αθήνα…
Πηγή:tachydromos.orgΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …