Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ελληνική πολιτική και τα ελληνικά ΜΜΕ τώρα θυμήθηκαν να ασχοληθούν σοβαρά με τους «τσάμηδες»;

tsamΔεν πρόλαβε να μπει το φθινόπωρο και αρκετά πριν μπει ο χειμώνας, η ελληνική πολιτική και τα ελληνικά ΜΜΕ, θυμήθηκαν να ασχοληθούν με τα ελληνο-αλβανικά θέματα και δη με το αποκαλούμενο τσάμικο. Μέχρι τώρα ελάχιστοι ασχολούνταν, κι αυτοί ως επί το πλείστον από «παράδοση» ή για ψηφοθηρικούς λόγους.
Φρονώ όμως πως πολύ πολύ αργά κατάλαβαν στην Αθήνα τι μαγειρεύουν εδώ και 25 χρόνια τα Τίρανα. Φαίνεται πως στο ελληνικό ΥΠΕΞ τίποτε δεν διδάχθηκαν από την ιστορία του Σκοπιανού. Φαίνεται ακόμα πως οι πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΕΞ, αλλά και όσοι ασχολήθηκαν με τα αλβανικά θέματα, θεωρούν πως αυτή η χώρα βρίσκεται ακόμα πίσω από «το σιδηρούν παραπέτασμα». Πρέσβεις και παραπρέσβεις έφτανε να περνούσαν «χαρισάμενα», κάνοντας τον απολογισμό των «επιτυχημένων» επισκέψεων, και μετά από δυο-τρία χρόνια να λέγανε «αντίο» στα φτωχαδάκια αλβανούς. Πρέσβεις και προξένοι σχεδόν έτριβαν τα χέρια τους να βλέπουν την πολιτική δύναμη του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού να φθίνεται μέρα με τη μέρα, ενώ παράβλεπαν από την άλλη να γιγαντώνονται μέρα με την ημέρα οι ανθελληνικές δυνάμεις. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά φίλος μου εδώ στην Αθήνα με διασυνδέσεις, μου είπε πως ορισμένοι παράγοντες που ασχολούνται με τα αλβανικά θέματα, έτριβαν τα χέρια, σχεδόν πανηγύριζαν όταν ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της αλβανικής βουλής. Φαίνεται πως ορισμένους λίγο έως ελάχιστα ενδιέφερε που αντιπρόεδρος της βουλής έγινε ο πρόεδρος του τσάμικου κόμματος Ιντρίζι, περισσότερο τους ενδιέφερε που ο Ντούλες χάνει δύναμη…
Τώρα το φυσάμε και δεν κρυώνει…σαν πολύ άναψε το πράγμα και ο κόπος για να το σβήσουμε θα είναι μεγάλος, πολύ μεγάλος…
http://www.deropoli.com/?p=14390

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο