Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο σύλλογος «Τσαμερία» στη Χάγη κηρύττει την «ανεξαρτησία της Τσαμουριάς» – Αντιδρούν Ιντρίζι και σύλλογος «Τσαμερία»


shpallja-e-cam-jpg-2

Το γύρο των  κοσοβάρικων ΜΜΕ κάνει είδηση  σχετικά με την κήρυξη της «ανεξαρτησίας της Τσαμουριάς» από κάποιο σύλλογο με έδρα τη Χάγη. Ο σύλλογος αποκαλείται σύλλογος «Τσαμερία» με πρόεδρο τον Φεστίμ Λάτο και γενικό γραμματέα τον πολύ Λυσέν Μπασκούρτι (πρώην γραμματέα της νεολαίας του Ε. Χότζα) και νυν πρόεδρος της ΜΚΟ «Αλβανική Διπλωματική Ακαδημία’.

Η «κηρυξη» της ανεξαρτησίας έγινε σήμερα στις 2 το μεσημέρι ενώ αύριο, σύμφωνα με ανακοίνωση αυτού του συλλόγου, » στη Χάγη, όλοι αλβανοί, η συνέλευση, θα σχηματίσει την Κυβέρνηση της Τσαμερίας». Αυτή η κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει τον τσάμικο λαό στα διεθνή φόρα. Η Τσαμερία σύντομα θα έχει το δικό της κράτος, δήλωσε στο Ράδιο Κοσόβα, θα έχει τους δικούς της θεσμούς… Ο διορισμός της κυβέρνησης θα γίνει αύριο από εκπροσώπους όλων των αλβανικών εδαφών…»
Ωστόσο ο πρόεδρος του PDIU Σπετίμ Ιντρίζι διαμέσου της γενικής γραμματέως του κόμματος Μεσίλα Ντόντα, εκφράζει την έντονη  ανησυχία του καθώς όπως λέει «κάτι τέτοιο κάνει ζημιά στην υπόθεση» και κατηγορεί τους πρωτεργάτες  πως » είναι συνεργάτες ξένων υπηρεσιών και πως θέλουν να σαμποτάρουν το Τσάμικο ζήτημα και να κάνουν ζημιά και στο Κόσοβο (καθώς εκεί θα λάβουν χώρα και ανάλογες εκδηλώσεις).
Ιντρίζι και σύλλογος «Τσαμερία» στα Τίρανα θεωρούν πως «αυτό το γεγονός δεν είναι τυχαίο, καθώς η Αλβανία αναμένει την έναρξη των διαπραγμετεύσεων για ένταξη, ενώ το Κόσοβο αναμένει τη φιλελευθεροποίηση  της βίζας και κάτι τέτοιο  θα μπορούσε να κάνει ζημιά στο ίματζ των αλβανών στις Βρυξέλλες».

http://www.deropoli.com/?p=14482

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …