Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Αλβανική Κυβέρνηση επιβεβαιώνει την κατεδάφιση 15 κατοικιών στην Χιμάρα

Με δημοσίευμα στην εφημερίδα της κυβέρνησης, άρθρο.228 / 20016, η Αλβανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην κατεδάφιση 15 κατοικιών και στην απαλλοτρίωση άλλων 8 περιουσιών στην πόλη της Χιμάρας.
Η δημοσίευση αφορά την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολεοδομικής Ανάπτυξης για την απαλλοτρίωση 23 περιουσιών ( 15 κατοικίες συν το οικόπεδο τους, 7 κτήματα και 1 αγροτεμάχιο ) εντός της πόλης της Χιμάρας μετά από αίτημα του Δημαρχείου της Χιμάρας, στα πλαίσια της εφαρμογής του νέου σχεδίου ανάπλασης της πόλης της Χιμάρας.
Από την ανακοίνωση προκύπτουν ότι:
- Πρόκειται να κατεδαφιστούν συνολικά 15 κατοικίες και όχι 2 κατοικίες και μερικά γκαράζ όπως είχε δηλώσει ο Αλβανός πρωθυπουργός και ο δήμαρχος της Χιμάρας.
- Στο σχετικό πίνακα που συνοδεύει την αίτηση απαλλοτρίωσης τα 15 κτίρια που θα κατεδαφιστούν χαρακτηρίζονται ως κατοικίες από το Υπουργείο Πολεοδομικής Ανάπτυξης, άρα δεν πρόκειται για γκαράζ και πλυντήρια αυτοκινήτων όπως είχαν ισχυριστεί μέχρι πρόσφατα.
- Τουλάχιστον 8 από της κατοικίες που πρόκειται να κατεδαφιστούν διαθέτουν νόμιμο τίτλο ιδιοκτησίας που έχει εκδοθεί από την υπηρεσία κτηματολογίου. Καμία από της υπόλοιπες κατοικίες δεν χαρακτηρίζετε ως αυθαίρετο αλλά συνοδεύεται από το σχόλιο " δεν διαθέτει έγγραφα".
- Όλα τα σπίτια που θα κατεδαφιστούν και τα κτήματα που θα απαλλοτριωθούν ανήκουν σε Έλληνες κατοίκους της Χιμάρας.
- Η πλειοψηφία τον κατοικιών που θα κατεδαφιστούν έχουν κατασκευαστεί πριν πολλές δεκαετίες και μερικά από αυτά έχουν κατασκευαστεί πριν από έναν αιώνα και αποτελούν ιστορικά κτίρια.
- Από την ανακοίνωση προκύπτουν ότι οι κατοικίες και τα παραθαλάσσια οικόπεδα τους θα απαλλοτριωθούν με ένα συμβολικό πόσο καθώς πρόκειται για μεγάλες ή πολυώροφες κατοικίες εντός της πόλης ή δίπλα στην θάλασσα με πόλη μεγαλύτερη εμπορική αξία.
Η δημοσίευση της ανακοίνωσης για την απαλλοτρίωση έγινε 30 ημέρες μετά την αποστολή των ειδοποιητηρίων (ανήμερα της 28ηΟκτωβρίου) που έδινε πέντε μέρες προθεσμία στους κατοίκους να αδειάσουν τα κτίρια για να γίνουν οι κατεδαφίσεις.
Όλα τα παραπάνω απορρίπτουν τους ισχυρισμούς το αλβανού πρωθυπουργού ότι έχουν ακολουθηθεί οι νόμιμες διαδικασίες στην έκδοση απόφασης κατεδάφισης των κατοικιών στην Χιμάρα καθώς με βάση την αλβανική νομοθεσία, οι απαλλοτρίωση γίνετε πριν την κατεδάφιση της περιουσίας.
Αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι η Αλβανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μετωπική σύγκρουση με τον λαό της Χιμάρας, ακολουθώντας την σταθερή της πολιτική γενοκτονίας του Ελληνικού λαού της Χιμάρας.
O Εκσκαφέας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …