Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ράμα: Οι Έλληνες έφτασαν στη Χειμμάρα το 1940, οι Αλβανοί τους έδωσαν ψωμί!


Δεν έχουν προηγούμενο οι νέες προκλήσεις του Αλβανού πρωθυπουργού.

Με δηλώσεις του στην αλβανική Βουλή και προσωπική κόντρα με τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντουλέ, ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα προέβη σε νέα απίστευτη τοποθέτηση για τον ελληνισμό, στοχεύοντας αυτή τη φορά την Βόρεια Ήπειρο.

Ο ίδιος αφού επέμεινε στην αληθοφάνεια των επιχειρημάτων του περί Ακρόπολης, συνέχισε λέγοντας: 
"To γεγονός ότι τον 17ο αιώνα στην Αθήνα ζούσε Αλβανικός πληθυσμός δεν την καθιστά Αλβανική πόλη, όπως και σήμερα το γεγονός ότι ζούνε Έλληνες στην Χειμάρρα δεν την καθιστά ελληνική. Οι Έλληνες έφτασαν στη Χειμμάρα το 1940 στον πόλεμο με τους Ιταλούς, όπου ήταν πεινασμένοι με την Αλβανία τότε να τους δίνει ψωμί".

Ο Αλβανός πρωθυπουργός συνέχισε, θίγοντας το ανύπαρκτο θέμα των Τσάμηδων:"Εάν θέλετε να μην τους πούμε Τσάμηδες, δεν τους λέμε, εάν θέλετε να μην πούμε “τσάμικο”, δεν το λέμε, αυτό όμως δεν παύει να είναι αλβανικό εθνικό ζήτημα, είναι ζήτημα της Αλβανίας, των Αλβανών .

Η νέα αυτή απίστευτη δήλωσε μέχρι στιγμής έχει περάσει στα...ψιλά για την ελληνική κυβέρνηση που περιορίζεται μόνο στο θέμα του ΕΣΡ και των τηλεοπτικών αδειών.

el.gr


O Ράμα σε νέο παραλήρημα

Επιμένοντας στη γραμμή...παραχάραξης της Ιστορίας που ακολουθεί κατά τρόπο εμμονικό, εδώ και καιρό, ο Αλβανός πρωθυπουργός, υπερασπίστηκε χθες τις δηλώσεις του περί Ακρόπολης. Δεν δίστασε μάλιστα να κάνει και ένα βήμα παραπέρα, επιχειρώντας να χρεώσει στον κ. Ντούλε και στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα τον κίνδυνο εκτροχιασμού της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας. Ο 52χρονος ηγέτης είχε ουσιαστικά προαναγγείλει το νέο χθεσινό του κοινοβουλευτικό παραλήρημα, υποστηρίζοντας νωρίτερα μέσω Facebook ότι «η εποχή που ο πλούσιος γείτονας έδειχνε τα χωράφια στον φτωχό έχουν τελειώσει ανάμεσά μας».

Τακτική που ρέπει προς την προβοκάτσιαΗ τακτική Ράμα ρέπει πλέον προς την προβοκάτσια, καθώς ο Αλβανός πρωθυπουργός επιλέγει να ευνοεί τις καταπατήσεις των δικαιωμάτων των Ελλήνων ομογενών και εν συνεχεία... να κατηγορεί τους ομογενείς επειδή διαμαρτύρονται για τις καταπιέσεις σε βάρος τους. Είναι προφανές ότι εάν υπάρξουν εμπόδια στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, γι' αυτό θα ευθύνονται αποκλειστικά τα Τίρανα και οι μεθοδεύσεις τους. Η κόντρα πάντως δεν δείχνει να εκτονώνεται αλλά αντιθέτως να οδεύει προς κλιμάκωση.

Εμμεση, αλλά σαφής απάντηση

Τις εθνικιστικές εξάρσεις του Εντι Ράμα στηλίτευσε χθες, εμμέσως πλην σαφώς, και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Από το βήμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες στην Αθήνα μαζί με τον ΥΠΕΞ της Πολωνίας, Βίτολτ Βαστσικόφσκι, ο Ν. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι «η Ιστορία στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και όχι σε εκ των υστέρων μυθοπλασίες». «Σε όποιον αρέσει ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική Ιστορία, καλοδεχούμενος. Μόνο να μη φτάνει στο σημείο να θεωρεί ότι είναι δική του και μάλιστα αποκλειστικά δική του και δεν είναι καν ελληνική. Τότε αυτός καταλήγει σε ανόητα συμπεράσματα», κατέληξε ο Ν. Κοτζιάς.

ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …