Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Πολιτικές τράμπες…

Πως μπορεί να συντηρείται ένα τόσο μικρό, περιφερειακό πολιτικό σχήμα όπως το “πολύ” Μέγκα; Δεν θέλει ειδικές γνώσεις περί του πολιτικού παιχνιδιού στην Αλβανία, ούτε ανάλυση με σχήματα της κλασικής πολιτικής προσέγγισης.
Χθεσινό δημοσίευμα επί του συνεδρίου του κόμματος των αντιδημάρχων, στο ειδησεογραφικό πορτάλ newsbomb.al, φίλα προσκείμενο στον Πρωθυπουργό Ράμα, σε λίγες λέξεις μας τα εξηγεί και ερμηνεύει όλα όσα φανταζόμαστε. Το περιφερειακό αυτό πολιτικό φαινόμενο που ιδρύθηκε με καθαρό στόχο τον διχασμό της πολιτικής απήχησης του ελληνισμού συντηρείται πλέον απ’ το αλβανικό πολιτικό κατεστημένο με στόχο απλώς την ελαχιστοποίηση των στόχων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Πρόκειται δηλαδή για πολιτική τράμπα. Αποσκοπεί να διευκολύνει την αλβανική πολιτική τάξη στο να τη βγάζει καθαρή απέναντι στην πραγματικότητα με τα δικαιώματα της ΕΕΜ.
Σ’ αυτό το τελευταίο το ΚΕΑΔ όλα τα τελευταία χρόνια δεν έχει ενδώσει και ούτε αφήσει περιθώρια εμπαιγμών. Μπορεί να μην υπήρξε πρόοδο από πλευράς της Αλβανικής πολιτείας, αλλά αυτό δεν έμεινε χωρίς να καταγγέλλει δεόντως. Η ακεραιότητα αυτή των θέσεων και της πολιτικής πράξης του ΚΕΑΔ είναι που ενοχλεί και γι αυτό έσπευσαν αμφότερες οι πολιτικές παρατάξεις της Αλβανίας να είναι παρόντες στο κακόγουστο πολιτικό γεγονός της περιφέρειας.
Σημασία έχει, πέραν το πως τα πράγματα θα εξελιχτούν να καταλαβαίνουμε πως στήνεται το παιχνίδι. Απ’ τη μια το ΚΕΑΔ και ειδικά ο πρόεδρος του να είναι υπό την συνεχή επιθετικότητα του κρατικού μηχανισμού και των ΜΜΕ, να σηκώνει όλο το βάρος αντιπαράθεσης με τις πλέον εθνικιστικές αντιλήψεις και τον ανθελληνισμό στην Αλβανία και απ’ την άλλη να υπάρχει και ο “έτοιμος” που αρκείται με τη θέση του αντιδημάρχου…
θα επανέλθουμε στο θέμα. Αυτό είναι βιαστικό σημείωμα.
Αξίζει να αναλύσουμε το φαινόμενο για να μην περάσει απαρατήρητη η πολιτική τράμπα της σειράς… απ’ τους “έτοιμους”.
Αναδημοσίευση απο Tachydromos.org


Δεν υπάρχουν σχόλια: