Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πολιτικές τράμπες…

Πως μπορεί να συντηρείται ένα τόσο μικρό, περιφερειακό πολιτικό σχήμα όπως το “πολύ” Μέγκα; Δεν θέλει ειδικές γνώσεις περί του πολιτικού παιχνιδιού στην Αλβανία, ούτε ανάλυση με σχήματα της κλασικής πολιτικής προσέγγισης.
Χθεσινό δημοσίευμα επί του συνεδρίου του κόμματος των αντιδημάρχων, στο ειδησεογραφικό πορτάλ newsbomb.al, φίλα προσκείμενο στον Πρωθυπουργό Ράμα, σε λίγες λέξεις μας τα εξηγεί και ερμηνεύει όλα όσα φανταζόμαστε. Το περιφερειακό αυτό πολιτικό φαινόμενο που ιδρύθηκε με καθαρό στόχο τον διχασμό της πολιτικής απήχησης του ελληνισμού συντηρείται πλέον απ’ το αλβανικό πολιτικό κατεστημένο με στόχο απλώς την ελαχιστοποίηση των στόχων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Πρόκειται δηλαδή για πολιτική τράμπα. Αποσκοπεί να διευκολύνει την αλβανική πολιτική τάξη στο να τη βγάζει καθαρή απέναντι στην πραγματικότητα με τα δικαιώματα της ΕΕΜ.
Σ’ αυτό το τελευταίο το ΚΕΑΔ όλα τα τελευταία χρόνια δεν έχει ενδώσει και ούτε αφήσει περιθώρια εμπαιγμών. Μπορεί να μην υπήρξε πρόοδο από πλευράς της Αλβανικής πολιτείας, αλλά αυτό δεν έμεινε χωρίς να καταγγέλλει δεόντως. Η ακεραιότητα αυτή των θέσεων και της πολιτικής πράξης του ΚΕΑΔ είναι που ενοχλεί και γι αυτό έσπευσαν αμφότερες οι πολιτικές παρατάξεις της Αλβανίας να είναι παρόντες στο κακόγουστο πολιτικό γεγονός της περιφέρειας.
Σημασία έχει, πέραν το πως τα πράγματα θα εξελιχτούν να καταλαβαίνουμε πως στήνεται το παιχνίδι. Απ’ τη μια το ΚΕΑΔ και ειδικά ο πρόεδρος του να είναι υπό την συνεχή επιθετικότητα του κρατικού μηχανισμού και των ΜΜΕ, να σηκώνει όλο το βάρος αντιπαράθεσης με τις πλέον εθνικιστικές αντιλήψεις και τον ανθελληνισμό στην Αλβανία και απ’ την άλλη να υπάρχει και ο “έτοιμος” που αρκείται με τη θέση του αντιδημάρχου…
θα επανέλθουμε στο θέμα. Αυτό είναι βιαστικό σημείωμα.
Αξίζει να αναλύσουμε το φαινόμενο για να μην περάσει απαρατήρητη η πολιτική τράμπα της σειράς… απ’ τους “έτοιμους”.
Αναδημοσίευση απο Tachydromos.org


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …