Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Β.Ντούλες(Πρόεδρος του ΚΕΑΔ)-Έξαρση εθνικισμού και ανθελληνισμού από την Αλβανική κυβέρνηση


ntoyles

Από:Γιώργος Γκόντζος–Για   «έξαρση του εθνικισμού και ανθελληνισμού» από την ηγεσία της Αλβανικής κυβέρνησης έκανε λόγο ο Βαγγέλης Ντούλες Προέδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ,και βουλευτής, μιλώντας στην εκπομπή  «ό,τι πεις εσύ»  (Γιώργος Γκόντζος) ,στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων , με αφορμή τις  επαπειλούμενες κατεδαφίσεις σπιτιών στη Χιμάρα που ανήκουν σε Έλληνες ομογενείς.
Σημείωσε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για   «ένα άλλο επεισόδιο στην σειρά αυτή που έχει ως στρατηγικό στόχο ,απώτερο στόχο, την αλλοίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ευρύτερη παραλιακή περιοχή του Ιονίου σε βάρος των κατοίκων ,ως επί το πλείστον ,Ελληνικής καταγωγής που είναι και οι νόμιμοι ιδιοκτήτες αυτής της περιοχής»,  και ανέφερε πως  «ενώ το 2012 η δημοτική αρχή  μαζί με την κοινότητα είχαν συμφωνήσει σε ένα σχέδιο ανάπλασης, κοινή συναινέσει ,έρχεται σήμερα  ο δήμαρχος μονομερώς και αυθαίρετα καταργεί εκείνο το σχέδιο ανάπλασης και προωθεί ένα το οποίο αυτός με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα έχουν συνεννοηθεί να εφαρμόσουν στην Χιμάρα «.
Σε άλλο σημείο χαρακτήρισε την πρόσφατη ανάρτηση του Αλβανού πρωθυπουργού για την Ακρόπολη ως   «άθλια»  και «πρόχειρη  αλλά επικίνδυνη άσκηση εξωτερικής πολιτικής» ,ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πως ερμηνεύει το γεγονός πως έχουμε ταυτόχρονες αναφορές σε βάρος της Ελλάδας από την Αλβανία και την Τουρκία είπε ότι «υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία δεν επιτρέπουν να τις εντάξουμε στα πλαίσια μιας σύμπτωσης» και πρόσθεσε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν σε πρόσφατη επίσκεψή του στα Τίρανα συνάντησε εκτός από τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό μόνο τον πρόεδρο του κόμματος των Τσάμηδων.
Τέλος όσον αφορά την τακτική της  Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας τόνισε:   «Δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια μας σ΄αυτό που έχει συμβεί..Έχουμε ανοίξει μόνοι μας  με την συμπεριφορά μας στο παρελθόν την Κερκόπορτα …Εμείς με τις συμπεριφορές μας τις εκλογικές και τις επιλογές μας τις πολιτικές ως Εθνική Ελληνική Μειονότητα ,δεν δώσαμε το μήνυμα που απαιτούν οι καιροί ότι θα μας βρουν απέναντί τους.Αντιθέτως μας βρήκαν διασκορπισμένους ,ενταγμένους σε πολιτικά στρατόπεδα της Αλβανίας που προωθούν τέτοια σχέδια σε βάρος μας .Και έχουμε περιπτώσεις με πρώτη και καλύτερη του δημάρχου Χιμάρας ,κυρίου Γκόρου, ομογενής ο ίδιος , ο οποίος πρωτοστατεί σε τέτοιες ενέργειες σε βάρος του Ελληνισμού» 

http://www.dimotikoradiofono.gr/%CE%B2-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B5%CF%82%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B5%CE%B1%CE%B4-%CE%AD%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%B8%CE%BD/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …