Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Αντίδραση Μπουσάτι στην καταδίκη των δύο οδηγών!

Πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από την καταδίκη των δύο Αλβανών κρατικών υπαλλήλων κι αφού ξεπεράστηκε η αρχική αμηχανία, η αντίδραση της γείτονος ήρθε και μάλιστα από ανώτερο επίπεδο.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μπουσάτι, με δήλωσή του, κάνει λόγο για καταπάτηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου εκ μέρους της Ελλάδας και συμπληρώνει ότι η συγκεκριμένη απόφαση σαφώς και επηρεάζει τις σχέσεις των δύο χωρών.
Ο κ. Μπουσάτι, αναφέρει ότι από τις 13 Νοεμβρίου, μετά την σύλληψη των δύο υπαλλήλων στην Κακαβιά, επικοινώνησε με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, από τον οποίο ζήτησε να αντιμετωπιστεί το θέμα με βάση το διεθνές δίκαιο και την διπλωματική πρακτική.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας αποδοκμάζει την διαδικασία που ακολουθήθηκε από τις Ελληνικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι είναι σε αντίθεση με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και συμπληρώνει ότι επηρεάζει το κλίμα φιλίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.
Καταλήγει αναφέροντας ότι το ΥΠΕΞ θα επιδιώξει την περαιτέρω αντιμετώπιση μέσω της διπλωματικής οδού ελπίζοντας να ανταποκριθεί και η Ελλάδα!
http://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: