Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Αλβανία ξεκινά την επιχείρηση "Popullimi" με σκοπό την αφαίρεση δικαιώματος ψήφου από την ΕΕΜ

Στις 28 Οκτωβρίου, ο υπουργός εσωτερικών της Αλβανίας Σαϊμίρ Ταχίρι κήρυξε από την πόλη της Αυλώνας την έναρξη της επιχείρησης "Popullimi" (κατοίκηση) που σκοπεύει στην υποχρεωτική εγγραφή τον διευθύνσεων κατοικίας όλων των κατοίκων της Αλβανίας. Η έγγραφη των διευθύνσεων θα γίνει από 1200 εγγραφείς οι οποίοι θα επισκέπτονται κάθε σπίτι σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση σε μια περίοδο έξι μηνών.

Στόχος αυτής της εγγραφής, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Υπουργός είναι εκτός των άλλων και η αναβάθμιση των εκλογικών καταλόγων ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα γίνουν στην Αλβανία σε ένα χρόνο. Με βάση την εκλογική νομοθεσία στην Αλβανία είναι υποχρεωτική η εγγραφή της διεύθυνσης κατοικίας για να μπορεί κάποιος να εγγραφεί και να ψηφίσει σε ένα εκλογικό κέντρο. Η εγγραφή θα γίνει με βάση την πραγματική διεύθυνση κατοικίας και όχι την εγγεγραμμένη στα δημοτολόγια και ο ψηφοφόρος θα ψηφίσει στο εκλογικό κέντρο πλησίον της κατοικίας του και όχι στο εκλογικό κέντρο που είναι ψηφοφόρος με βάση το δημοτολόγιο.
Διαβάστε την συνέχεια http://www.himara.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο