Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ας συμβάλουμε όλοι για την αναβάθμιση αυτού του χώρου και να μην μείνουμε θεατέςΑς συμβάλουμε όλοι για την αναβάθμιση αυτού του χώρου και να μην μείνουμε θεατές
Άλλος ένας χρόνος οδεύει προς τη δύση. Με τις επάλξεις και τα προβλήματά του. Με έναν τόπο που συνεχίζει να  βάλλεται.Δημογραφικά, με στόχο την αλλοίωση και την συρρίκνωσή του. Πληθυσμιακά, με κίνδυνο την εκκένωσή του.
Με μια Ελληνική Κοινότητα να μεμψιμοιρεί. Που συνεχίζει ν’ αντιμετωπίζει αμέτρητα προβλήματα και πολλά βέλη.
Προβλήματα με το περιουσιακό. Με την υφαρπαγή των λιβαδιών και γαιών με στόχο την απογύμνωση και την εκκένωση. Με μαραθώνια δικαστήρια, που πολλά απ’ αυτά μπορούν να μπουν στο Βιβλίο Γκίνες.

Οι εκκλησίες και τα μοναστήρια μας να γίνονται, κατά περιόδους, στόχος ληστών ή καταστρέφονται και ιδιοποιούνται από άλλους.
Προβλήματα στην πολεοδομία. Με δρόμους τριτοκοσμικούς. Με την έλλειψη ύδατος και να κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα, μόλις αστράψει στη μέση Αλβανία.
Προβλήματα με το εκπαιδευτικό.  Με την έλλειψη βιβλίων. Και τα υπάρχοντα, με διαστρεβλωμένο και ανιστόρητο περιεχόμενο που δηλητηριάζουν και απομαραίνουν την ψυχή των παιδιών μας.
Μ’ έναν εθνικισμό στο μεγαλείο του. Και να εκτοξεύεται αυτός ο εθνικισμός από όλα τα γραπτά και ηλεκτρονικά μέσα. Από ιθύνοντες και αρχηγούς κομμάτων. Από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, με τις ψευτιές, τα ανιστόρητα επιχειρήματα και τα εθνικιστικά του παραληρήματα. Ακόμα και τα σόου μετατράπηκαν σε εθνικιστικά μπίσνες.
Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά πολλάκις, ίσως ασυνείδητα,, επενδύουμε σ΄ έναν διχασμό, που εμποδίζει την πορεία μας προς τα εμπρός.
Μπροστά σ’ αυτές τις προκλήσεις, μπροστά σ’ αυτές τις καταστάσεις χρειάζεται συσπείρωση. Χρειάζεται ενότητα.
Πιο κοντά στους ανθρώπους μας. Να επικρατήσει το «δικό μας» και όχι το «δικό μου». Το «εμείς» και όχι το «εγώ». Να επικρατήσει ο διάλογος και όχι ο μονόλογος.  
Με την νέα διοικητική διαίρεση μας δόθηκε η ευκαιρία να αυτοκυβερνηθούμε. Ένα είδος αυτονομίας. Μια άτυπη μικρή κυβέρνηση, όπως τονίζαμε στο σημείο 10 του Ψηφίσματος της Ομόνοιας του 1993.
Η καρποφορία αυτού του αυτοκυβερνησμού θα φέρει λύσεις και αισιοδοξία στον απλό δημότη. Ας συμβάλουμε όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, για την αναβάθμισή του και να μην μείνουμε θεατές, να μινυρίζομε και να μείνουμε  αμέτοχοι στις παρακάμψεις.
Η κεντρομόλος δύναμη, η ΟΜΟΝΟΙΑ.  Αυτή θα είναι το περικόχλιο που θα στερεώνονται τα  κόμματα και όχι  τα κόμματα πάνω απ’ αυτήν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …