Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υπόμνημα Διαμαρτυρίας από το Σύλλογο "Οι Φίλοι του Πολιτισμού" για το προπηλακισμό του πρώην Πρόεδρου της Ομόνοιας στην Κορυτσά.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ       Εν Θεσσαλονίκη τη 12-12-2016
« ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»       προς το Γενικό Ελληνικό Προξενείου
Τηλ+Φάξ 23960 41018                      Κορυτσάς – εις Κορυτσάν
Τ. θ. 45  και τ. κ. 57006                    αξιότιμον Πρόξενον κ. Γ. Αλαμάνον
Θεσσαλονίκη – Μακεδονίας
               ΕΛΛΑΣ
Αριθ. πρωτ. 1370
Θέμα:  Υπόμνημα Διαμαρτυρίας.
   Αξιότιμε κ. Γενικέ Πρόξενε Κορυτσάς

               Ημείς δια του παρόντος ημών ταπεινού γράμματος, ερχόμεθα μετά από την υπαριθμόν 210/12-12-2016 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασίν μας να διαμαρτυρηθούμε εντονότατα διά τον αναίτιον προπηλακισμόν του ομογενούς μας, αξιοτίμου κ. Γρηγοράκη Καραμέλιου κατοίκου Κορυτσάς. Μετά από εισήγησίν του ο πρόεδρος μας ο οποίος διακονεί την περιοχήν της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Κορυτσάς και όχι μόνον, επί 24 συναπτά έτη , με όλην την δύναμίν του προσέφερε σε χρήμα και σε είδος άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ …μέχρι και του αίματός του προσέφερε σε Αλβανό μωαμεθανό  και τον κράτησε στη ζωή, ακούσαμε με προσοχή και αποφασίσαμε . Πληροφορηθήκαμε τον αναίτιον προπηλακισμόν του κ. Καραμέλιου , πρώην Βουλευτού της ομογένειας στην Αλβανία, πρώην Γενικού Διευθυντού Υπουργείου περιβάλλοντος στην Αλβανία, πρώην προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ  Κορυτσάς, νυν προέδρου του Κόμματος του ΚΕΑΔ Κορυτσάς, συνταξιούχου καθηγητού Φυσικών Επιστημών Δ/μιας Εκπαιδεύσεως Αλβανίας, αξιοπρεπέστατου ομογενούς και μειλίχιου ατόμου που εμπνέει μόνον αγάπη. Την 6-12-2016 ημέραν τρίτην και ώραν 19ην απογευματινήν και ενώ εβάδιζεν τον μονόδρομον στο κέντρο της Κορυτσάς με έναν εξάδελφόν του , ξεπετάχθηκε μπροστά του φράζοντας τον δρόμον ο μηχανολόγος- μηχανικός της Δημοσίου  Υπηρεσίας ελέγχου των μέτρων Κορυτσάς, ο  Maxi Vasil Nesto ( Μάξι Βασιλείου Ανέστης !) . Χωρίς αιτίαν σε έντονον ύφος τον αποκαλεί « προδότη και πράκτορα των Ελλήνων , ψεύτη που αποκαλεί την Τσαμουριά όχι Αλβανία,  που έφερε τα τάνκς στα ελληνικά  σύνορα …αλλά το κεφάλι σου έχει ταινία προπαγάνδας μόνον»  …και τον κτυπά στο κεφάλι  σπρώχνοντας τον. Επενέβη ο εξάδελφος του κ. Καραμέλιου και απεφεύχθησαν τα χειρότερα διότι ο κ. Καραμέλιος είναι εγχειρισμένος καρκινοπαθής .  Κατέφυγε στην αστυνομία η οποία ..δυστυχώς δεν προέβη στην σύλληψιν του δράστου . ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ εντόνως διότι γνωρίζουμε τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του ανδρός ο οποίος πολλάκις εζήτησε και έλαβε την βοήθειά μας σαν σύλλογος για πολλούς Αλβανούς από το 1992-έως σήμερα που γράφουμε το παρόν βοηθήσαμε αλβανίδα που έκανε σοβαρή εγχείρησιν στο ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ κέντρο Θεσσαλονίκης .   Υπενθυμίζουμε ότι την 23-12-2016 ο κ. Γ. Καραμέλιος  βραβεύεται στα Τίρανα από την ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ  “ MEDIA IMAZ”  διότι ως πολιτικός συνέβαλε επί είκοσι χρόνια δημοκρατίας στην Αλβανία σε ένα ήπιο κλίμα ως πολιτικός στην Ελληνική Μειονότητα Αλβανίας. Μαζί του βραβεύονται και άλλα πολιτικά πρόσωπα από την χερσόνησο του Αίμου(Βαλκάνια).Αναμένουμε τα κατά νόμον.
                                          Διά το Διοικητικόν Συμβούλιον  
               Ο πρόεδρος                                     ο γραμματεύς
                Τ.Σ.-Τ.Υ.                                                Τ.Υ.
π. Ελευθέριος Καρακίτσιος                     Χαράλαμπος Καμπλιές
πρωτ/ρος –καθηγητής Δρ. Θ. -ΑΠΘ    Οικον/λόγος – Παν/μίου Μακ/νίας


Κοινοποίηση : Στον Τύπον  και μη κυβερνητικές οργανώσεις

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …