Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Αισιόδοξα μηνύματα ενότητας στην 26η επέτειο ίδρυσης της Ομόνοιας (φωτογραφίες)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια, η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» πραγματοποίησε και φέτος την επετειακή εκδήλωση για τα 26 χρόνια από την ίδρυσή της.
Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δερβιτσάνης, τελέστηκε μνημόσυνο για τα στελέχη που απεβίωσαν και ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα για το νέο έτος. Αμέσως μετά, επίσημοι προσκεκλημένοι και μέλη της οργάνωσης που είχαν έρθει από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και της Αλβανίας κατευθύνθηκαν στο Πολιτιστικό Μέγαρο.
Ο Γενικός Πρόεδρος κ. Λεωνίδας Παππάς αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες έκανε τον απολογισμό του 2016 και αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις της Ομόνοιας.
Μετά την ανάγνωση της χαιρετιστήριας επιστολής του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος αρμόδιο για την Ομογένεια κ. Τερενς Κουίκ, την εκδήλωση χαιρέτησαν η Πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα κα. Ελένη Σουρανή, ο Γενικός Γραμματέας του ΔΚ Αλβανίας βουλευτής Arben Ristani, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Ευάγγελος Ντούλες, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων βουλευτής κ. Γιάννης Καραγιάννης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Κυβέρνησης βουλευτής κ. Μάριος Κάτσης, ο πρόεδρος του κόμματος ΕΕΜΜ – MEGA κ. Χρήστάκης Κίτσος και ο εκπρόσωπος της Νεολαίας Ομόνοιας κ. Αλέξανδρος Θοδωρής.
Εκτός των προαναφερομένων, στην εκδήλωση ήταν παρόντες οι Γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο και την Κορυτσά κύριοι Βασίλειος Τόλιος και Γιώργος Αλαμάνος, οι πρώην πρόεδροι της Ομόνοιας Γιάννης Γιάννης και Βασίλης Μπολάνος, οι πρώην βουλευτές της Ομόνοιας  Θωμάς Μήτσος και Ζήσος Λούτσης, ο βουλευτής Περιφέρειας Αυλώνας με το ΣΚ κ. Ανδρέας Μάρτος, η Πρόεδρος της Κυβερνητικής Επιτροπής Μειονοτήτων κα Κωνσταντίνα Βεζιάνη, ο πρώην υπουργός Κώστας Μπάρκας εκπρόσωποι του ΠΑΣΥΒΑ και της ΣΦΕΒΑ, ιδρυτές της Ομόνοιας, κ.α.
Προβλήθηκε βίντεο για την δράση του πρώην προέδρου της Ομόνοιας κ. Σωτήρη Κυριαζάτη ενώ η προγραμματισμένη βράβευση του αναβλήθηκε για μία άλλη φορά καθώς ο κ. Κυριαζάτης δεν μπορούσε να παραβρεθεί για λόγους υγείας.
Η καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου και μέλος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα. Παρασκευή Νάσκου – Περράκη ανέπτυξε εξαιρετική εισήγηση με θέμα «Οι Εθνικές Μειονότητες στον 21ο αιώνα»
Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή ενός τρέιλερ του σκηνοθέτη Παύλου Τριποδάκη για ένα ντοκιμαντέρ που αναμένεται να ετοιμαστεί σύντομα. Είναι μία νέα πρωτοβουλία της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», με στόχο την ρεαλιστική αποτύπωση της ιστορικής εξέλιξης, του πολιτισμού και των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΕΜ, αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία και μέσα.
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
Αργυρόκαστρο 15/01/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: