Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις .
Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Στο σημερινό άρθρο μας μες τίτλο (Πολεμικό διάγγελμα B.Πούτιν: «Aν επιτεθεί η δύση στη Σερβία είναι σαν να επιτίθεται στους Ρώσους» – Τελεσίγραφο σε Αλβανία και Κροατία), αναφέραμε ότι  ο Ρώσος πρόεδρος έστειλε τελεσίγραφο εκτός  ΗΠΑ-ΕΕ και…..στα Τίρανα και  Ζάγκρεμπ απειλώντας τους να μην κινηθούν προς υποστήριξη των ομοεθνών τους σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Το τρένο του πολιτισμού και της θρησκείας που κινήθηκε από το βελιγράδι στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο το Σάββατο, «τραντάζει» το σκηνικό στα Βαλκάνια και καταδεικνύει ότι έχουμε εισέλθει σε νέες εξελίξεις.
Η άμεση «απάντηση» των ΗΠΑ είναι η αποστολή 950 θωρακισμένων οχημάτων  στην Αλβανία…..τώρα μετά τον ντόρο που έχει ξεσπάσει. 
Η Αλβανία θα  πληρώσει μόνο 15 εκατομμύρια ευρώ για αυτά τα οχήματα , ενώ τα υπόλοιπα έρχονται  ως ανταμοιβή για την καλή δουλειά και την συνεισφορά της χώρας σε αποστολές  στο Αφγανιστάν και αλλού.
Ο συνολικός αριθμός αυτών των θωρακισμένων οχημάτων θα ανέλθει σε 950 ξεπερνώντας κατά πολύ το αντίστοιχο αριθμό που έχει στην κατοχή του  ο σερβικός στρατός .
Ο Αλβανικός στρατός επίσης έχει συμβόλαιο  αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ  για την προμήθεια από την Τουρκία  «όπλων» άγνωστου τύπου, σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο.
Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό το σκηνικό στην περιοχή «μεταβάλλεται» και εξελίσσεται σε κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που φαινομενικά φαίνονταν στην αρχή.
Ένας πόλεμος Αλβανών και Σέρβων θα πυροδοτούσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην περιοχή , ενώ θα έφερνε και την Τουρκία στα Βαλκάνια με το πρόσχημα της διαφύλαξης των μουσουλμανικών μειονοτήτων, εμπλέκοντας ταυτόχρονα  πολλές αντίρροπες δυνάμεις .

Η Ελλάδα παρακολουθεί ,  ενώ διαπραγματεύεται το μέλλον της με την Τρόικα, μια μεγάλη και επικίνδυνη  κρίση που είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ η ίδια είναι «καθηλωμένη» από την ΕΕ.
Η χώρα μας πρέπει και οφείλει να δραστηριοποιηθεί διπλωματικά και να προσπαθήσει να «σβήσει» την «φωτιά» που βάζουν Γερμανοί , Τούρκοι και Αμερικανοί για να «ανατινάξουν» τα Βαλκάνια και να τα γυρίσουν τουλάχιστον  50 χρόνια πίσω.     


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2017/01/%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b4%ce%b1%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%ce%b7%cf%80%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%bf%cf%85.html#ixzz4WEvaQguZ

Δεν υπάρχουν σχόλια: