Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Ράμα έκλεισε τα σχολεία… χωρίς ουσιαστικό λόγο

Related image
Κλεισμένα είναι όλα τα σχολεία της Αλβανίας, ενώ μην ακολουθώντας το ημερολόγιο των Θεοφανείων ήταν να ανοίξουν ήδη από τις 4 Γενάρη. Προσχηματικά και μόνο για την παράλυση όλου του εκπαιδευτικού συστήματος επικαλούνται υποθετική επιδημία γρίπης. Και λέμε υποθετικά διότι από καμιά περιοχή της Αλβανίας δεν προκύπτει ότι υφίσταται ιδιαίτερος αριθμός άρρωστων παιδιών ή νέων. Ως επί το πλείστον χωρίς να ανοίξουν τα σχολεία δεν είναι και εύκολο να εκτιμηθούν οι απουσίες.
Η υπόθεση έχει περίεργες παραμέτρους και ενώ ΜΜΕ και κοινή γνώμη διερωτάται για το παράλογο αυτό σπάσιμο του ρυθμού και προγράμματος των παιδιών χιλιάδων οικογενειών, κάνοντας μερικές υποθέσεις για τη σκοπιμότητα, από πλευράς της Κυβέρνησης τηρείται σιγή ιχθύος.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η εντολή κλεισίματος έχει εκδοθεί απ’ τον Υπουργό Υγείας, χωρίς κανένα συντονισμό με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, πράγμα που εντείνει τις υποψίες ότι μάλλον επιθυμία του Πρωθυπουργού ήταν και η Υπουργός Παιδείας διαισθανόμενη τις συνέπειες μιας τέτοιας παράλογης απόφασης δεν ενέδωσε.
Ήταν μάλιστα να ανοίξουν τα σχολεία χθες Δευτέρα, και την Παρασκευή καινούργια εντολή Υπουργού Υγείας άφησε τα σχολεία κλειστά μέχρι και τη Δευτέρα 16 Γενάρη. Εκεί τα ΜΜΕ έριξαν την υπόθεση ότι μάλλον η εντολή επικαλείται προσχηματικά την γρίπη ενώ στην ουσία γίνεται να καλύψει την κατάσταση των σχολικών κτιρίων και αιθουσών με παντελή έλλειψη θέρμανσης και μάλιστα και ελλείψεις τζαμιών στα παράθυρα…
Θα ήταν μια εξήγηση κάπως πειστική εάν χθες Δευτέρα δεν είχαμε κάποιους άλλους παραλογισμούς. Το Υπουργείο Υγείας πρωί – πρωί έβγαλε στους δρόμους τους υπαλλήλους υγειονομικών υπηρεσιών σε ένα πραγματικό πογκρόμ κατά ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που εφόσον πληρούσαν όρους θέρμανσης και κάλυψη για μεταφορά των μαθητών είχαν ανοίξει. Ανακοίνωση δε του Υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας έκανε λόγο για το πλούσιο κυνήγι με δεκάδες βαριά προστύμματα που είχαν επιβληθεί σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς ιδιωτικών φορέων. Αυτά προφανώς είχαν ανοίξει θέλοντας να είναι πιστά στα συμβόλαια με τους γονείς που είχαν ανάγκη να παρουσιαστούν στις θέσεις εργασίας τους, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα.
Η αυθαιρεσία και γελοιότητα ταυτόχρονα του οργανισμού του υπουργείου υγείας είχε τα δικά της επεισόδια και στη δική μας περιοχή. Στο 9-Χρόνο Σχολείο «Πνοή Αγάπης», που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ομώνυμου Ιδρύματος του Αρχιεπισκόπου, χωρίς καμιά άδεια και συνεννόηση με τους ιθύνοντες του Σχολείου οι υπάλληλοι της υγειονομικής υπηρεσίας έλεγξαν ακόμη και υπόγεια μήπως έκρυβαν μαθητές… Τα δε κεντρικά ΜΜΕ έφτασαν να κυκλοφορούν με βαρύγδουπους τίτλους ότι τα Ελληνικά εκπαιδευτήρια γράφουν στα παλιά τους παπούτσια τις εντολές της Αλβανικής Κυβέρνησης, στηρίζοντας αυτά τα δημοσιεύματα σε διερευνητική της κατάστασης των μαθητών τους, ανάρτηση του Κολλεγίου «Απόστολος Παύλος» στο Μεσοπόταμο ότι προτίθενται λόγω καλής κατάστασης υποδομών να ξεκινήσουν μάθημα.
Όλα τούτα εντείνουν τα ερωτηματικά περί των πραγματικών λόγων που ο Πρωθυπουργός έχει επιβάλει αυτή την παράλυση του εκπαιδευτικού συστήματος στη χώρα. Και επειδή και για την εβδομάδα που έρχεται οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες σκέφτεται να παρατείνει τη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας;
Με αφορμή επίσης το γεγονός ότι δεν έχουν κατατεθεί οι πληρωμές των εκπαιδευτικών κάποιοι υποθέτουν ότι μάλλον δεν τους θέλει συγκεντρωμένους στις σχολικές μονάδες για να μην αντιδράσουν οργανωμένα. Καταρρίπτεται και τούτο όμως διότι μάλλον κάθε χρόνο τον πρώτο μήνα συμβαίνουν τέτοιες ανωμαλίες.
Ποιο το κίνητρο τότε; Μήπως να «εκβιάσει» υπηρεσίες ΕΕ να του αποταμιεύσουν κανένα κονδύλι ή εγκρίνουν κάποιο πρόγραμμα για την θερμική εξυγίανση των σχολικών κτιρίων; Δεν είναι άσχημη ιδέα δεδομένου ότι για τις περυσινές πλημμύρες έλαβε ένα καλό σχετικά ποσό το οποίο μοιράζει αυτή την περίοδο ενόψει μάλιστα εκλογών στους αγρότες … με τα γνωστά βέβαια κριτήρια ψηφοθηρίας. Μπορεί ο γρίφος να μην λύνεται τα σχολεία όμως παραμένουν κλειστά και τα παιδιά καθηλωμένα στα κινητά τους δεδομένου ότι τους παρέχει η Vodafon… προσφορές σε άυλα bite.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …