Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλβανός βουλευτής: «Οι Οθωμανοί δεν μας κατέκτησαν, είμαστε αδέλφια με τους Τούρκους»


 
Με υπέρτιτλο « Είμαστε αδέλφια με τους Τούρκους», το αλβανικό δημοσίευμα της ‘gazetatema.net’ αναφέρεται στις αντιδράσεις του Αλβανού βουλευτή στη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου, Γκεζίμ Κελμέντι (Gëzim Kelmendi) που διαφώνησε με τις απόψεις του προέδρου της χώρας.


Χθες, ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, αναφέρθηκε στην 549η επέτειο από το θάνατο του Αλβανού εθνικού ήρωα Γκιέργκι Καστριότ Σκεντέρμπεη.«Σαν σήμερα, πριν από 549 χρόνια, πέθανε ο Σκεντέρμπεης, η πιο εξέχουσα φυσιογνωμία στην ιστορία των Αλβανών.

Ο εθνικός ήρωας μας ήταν ο πρώτος  που επεδίωξε την πολιτική ένωση των Αλβανών με το Σύμφωνο των Λέζα και σταμάτησε επί ένα τέταρτο του αιώνα την πιο ισχυρή αυτοκρατορία των καιρών που προσπαθούσε να διεισδύσει στην καρδιά της Ευρώπης.


Με την αδυσώπητη πάλη του, έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι ένα μικρό έθνος σαν το δικό μας μπορεί να αντισταθεί σε μια μεγάλη δύναμη στον αγώνα για την ελευθερία.


Η εικόνα του Σκεντέρμπεη έχει μείνει αλώβητη στην καρδιά των Αλβανών, για την ελευθερία και τον γεωπολιτικό προσανατολισμό μας στη Δύση. 

Το έργο ενέπνευσε την αναγέννηση της εθνικής μας αντίστασης στους εισβολείς και με πόλεμο κράτησαν τότε ελεύθερο το Κοσσυφοπέδιο, εμπνέοντας σε εμάς την μελλοντική ενοποίησή μας  σε ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος», έγραψε στο μήνυμά του ο Θάτσι.


Ωστόσο, ο Αλβανός βουλευτής της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου, Γκεζίμ Κελμέντι απογοητεύθηκε από το λόγο του προέδρου γιατί ο Θάτσι έγραψε ότι ο Σκεντέρμπεης πολέμησε τους εισβολείς.


Σύμφωνα με τον ίδιο,η Οθωμανική Αυτοκρατία- γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- δεν έκανε κατάκτηση των αλβανικών εδαφών, επειδή οι Αλβανοί ήταν πρόθυμοι να ενταχθούν  με το μέρος της.


 «Αγαπητέ Πρόεδρε Θάτσι. Σήμερα έχουμε την επέτειο του Γκιέργκι Σκεντέρμπεη, αυτό που με εντυπωσίασε στις αναφορές σας είναι ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία  έκανε εισβολή στα αλβανικά εδάφη.


Φυσικά, είναι δικαίωμά σας και δικαίωμά μου να έχουμε διαφορετικές απόψεις για την Οθωμανική Αυτοκρατορία.


Πριν από λίγο καιρό, όμως, υποδεχθήκατε τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ερντογάν, με τις υψηλότερες τιμές αρχηγού κράτους.


Ο πρόεδρος Εντογάν έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει πολλά για το Κοσσυφοπέδιο και εσείς σήμερα, εδώ, διατείνεστε ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία μας είχε κατοχή των εδαφών. Αυτό είναι απόλυτο λάθος. Οι Αλβανοί εντάχθηκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.


Να θυμάστε ότι είστε ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου και οι δηλώσεις αυτές δεν κάνουν καλές σχέσες μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Τουρκίας.


Πριν από μερικές ημέρες είσασταν μεταξύ εκείνων που διέταξαν την επιστροφή  του σερβικού τρένου στη Σερβία. Αλλά τι θα γίνει εάν η Σερβία δεν σταματήσει εκεί;


Θα είστε σε θέση να λάβετε βοήθεια από την Τουρκία εάν απειληθεί στρατιωτκά το Κοσσυφοπέδιο από τη Σερβία;


Μέχρι στιγμής οι τουρκικές επενδύσεις στο Κόσοβο, είναι πάνω από 350 εκατομμύρια δολάρια, η Τουρκία έχει χορηγήσει εξοπλισμό στην στρατιωτική αστυνομία και τεθωρακισμένα οχήματα, επενδύει στην εκπαίδευση των πιλότων, των αστυνομικών και των αξιωματικών μας.


Μία από τις χώρες που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και συνεχίζει να ασκεί πιέσεις για αυτήν, είναι η Τουρκία.


Δεν είναι κολακευτικά όσα λέτε, είστε ο πρόδρος μιας χώρας για την οποία χύθηκε τόσο αίμα, μη καταστρέφετε τη χώρα για προσωπικά συμφέροντα», έγραψε ο βουλευτής Κελμέντι.


--
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …