Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλβανο- τσάμηδες: «Οι Έλληνες να αποδεχθούν τους τάφους των παππούδων μας και μετά νεκροταφείο για τους στρατιώτες τους»

«Διάλογο για το ζήτημα των Τσάμηδων, λέει ο Ιλίρ Μέτα (πρόεδρος Κοινοβουλίου),  ναι, είμαστε έτοιμοι για έναν διάλογο και είμαστε έτοιμοι να συγχωρήσουμε, αλλά ζητώ από τον κ. Μέτα να μου πει με ποιον να κάνω διάλογο, αφού η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται την αμοιβαιότητα», είπε ο πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων,  Σπετίμ Ιντρίζι  σε εκπομπή  (Top Story) στην αλβανική τηλεόραση.Ο ίδιος τόνισε ότι «τα οστά των παππούδων  μας και των συγγενών μας θα πρέπει να είναι ισοδύναμα με εκείνα των Ελλήνων στρατιωτών (που πολέμησαν κατά των Ιταλών φασιστών το 1940), έτσι δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση νεκροταφείο Ελλήνων στην Αλβανία, χωρίς να γίνει αποδεκτό από την ελληνική πλευρά, η αποδοχή των τάφων των προγόνων μας και η παραδοχή της γενοκτονίας από τους Έλληνες».Ο πρόεδρος του PDIU, Ιντρίζι επεσήμανε ότι αυτή είναι η τελική θέση του κόμματος του, στο δημοσιογράφο Σοκόλ Μπάλα και αντιτίθεται στη δημιουργία τάφων για τους Έλληνες στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην Αλβανία.Όσον αφορά το ζήτημα των Τσάμηδων, ο Ιντρίς αναφέρθηκε για το διωγμό των Τσάμηδων κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής  περιόδου στην Αλβανία.Τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο Ναπολέων Ζέρβας τους σκότωσε σωματικά, ενώ ηθικά τους εξουθένωσε ο Ενβέρ Χότζα, ο οποίος ήταν ό, τι πιο βρώμικο μπορεί να βγάλει ένας λαός.Αναφερόμενος στη ρητορική πολιτική  της αλβανικής κυβέρνησης για την υπεράσπιση του ζητήματος των Τσάμηδων τόνισε «Είμαι υπερήφανος που η Αλβανία έχει τέτοια πολιτική από αυτήν που έχει η Ελλάδα», υπενθυμίζοντας ότι πριν από μερικά χρόνια δεν μπορούσε κανείς να αναφερθεί στο ζήτημα των τσάμηδων, όπως σημειώνει το αλβανικό «27.al».


Το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων, PDIU,  είναι ένα από τρία κόμματα του συνασπισμού που βρίσκονται στην κυβέρνηση της Αλβανίας.


--
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …