Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο 

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχει απλώσει για τα καλά τα δίχτυα του σε Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο και στρατολογεί Αλβανούς που ζουν σε αυτά για τζιχαντιστές του.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Ειρήνη, τα τελευταία χρόνια στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και βορειοδυτικά των Σκοπίων, υπάρχει άνθιση της ριζοσπαστικοποίησης των μουσουλμάνων Αλβανών από τους οποίους στρατολογούνται άνδρες στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου ο βαθμός στρατολόγησης νέων τζιχαντιστών στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και στη Βοσνία Ερζεγοβίνη και στα Σκόπια είναι υψηλότερα από αυτά της Δυτικής Ευρώπης.
Τα Σκόπια βρίσκονται στις πέντε πρώτες θέσεις στον κόσμο σε αναλογία με τον πληθυσμό τους ξένων τζιχαντιστών στο Ισλαμικό Κράτος.
Η έκθεση αναφέρει ότι οι πέντε δήμοι του Κοσσυφοπεδίου που συνορεύουν με Σκόπια και Αλβανία είναι πολύ ευάλωτοι στον βίαιο εξτρεμισμό και προπαγανδίζονται από τοπικά δίκτυα υπέρ της ιδεολογίας του Ισλαμικού Κράτους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας