Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στρατιωτικοί άγιοι και παραστρατιωτικοί…

 

Είναι πολλοί οι άγιοι της Εκκλησίας μας τη μνήμη των οποίων με ιδιαίτερη ευλάβεια τιμούν οι Ορθόδοξοι χριστιανοί. Οι πιο γνωστοί και στις δικές μας περιοχές: ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος, ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης, ο Άγιος Μηνάς ο Θαυματουργός, οι Άγιοι Θεόδωροι: Τυρών και Στρατηλάτης. Και άλλοι πολλοί που ενώ εξυπηρετούσαν τον Ρωμαϊκό στρατό αγάπησαν με όλη τους την ψυχή το Χριστό και μαρτύρησαν γι αυτούς.
Προς τιμή τους οι πιστοί ανά τους αιώνας έκτισαν ναούς και αφιέρωσαν μοναστήρια. Αλλού όμως έχουμε το λόγο, αφορμής δοθείσης από την ιστορία που ενώ έχει χρόνια που υποβόσκει χθες ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά την πάλαι ποτέ ιστορική Μονή των Αγίων Θεοδώρων πλησίον των Δρυμάδων, σε θέση προνομιακή. Τόσο προνομιακή που ταξιδιώτες και θαλασσοπόροι των προηγούμενων αιώνων έχουν αφήσει τις εντυπώσεις τους καθώς το αντίκριζαν να ασπρίζει στο πράσινο του Κόλπου της Γκηπέας και να τους παροτρύνει να ζητούν τις πρεσβείες των Αγίων στις ταραχές της θάλασσας…
Όπως εξ άλλου με πολλά μοναστήρια άλλα όλης αυτής της παραλίας του Ιονίου που βρίσκονται σε θέσεις δεσπόζουσες, σε κόλπους καρτερικούς. Ταμεία της πίστεως των Χριστιανών και προστάτες του τόπου…
Έτσι λοιπόν επειδή τιμάται σε στρατιωτικούς Αγίους το Μοναστήρι των Δρυμάδων έγινε στόχος πρώην στρατιωτικών… παραστρατιωτικών που θεωρούν δικαίωμα ίσως να κωλύσουν σαν  τσιμπούρια πάνω τους. Έχει όνομα η καθόλα παράνομη οικοδομή που ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Την προχωρά εν μέσω χειμώνα, με την ανοχή κρατικών και δημοτικών αρμοδίων αρχών ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Αστυνομίας της Αλβανίας κ. A. Didi, πρώην αξιωματικός του αλβανικού στρατού. Είναι βέβαια ο τελευταίος κρίκος στη σειρά των πρώην στρατιωτικών που αρέσκονται στον κόλπο αυτό και στο Μοναστήρι. Ο Βίκτωρ Μάτο, πρώην Δήμαρχος Χιμάρας επίσης ήταν αξιωματικός του αλβανικού ναυτικού. Σαν να ήταν δική του η περιουσία την πώλησε (υπογραφή εντολοδόχου του μηχανικού Ε. Τζουβέλι) σε επίσης πρώην αξιωματικό απ’ την Αυλώνα Λεονάρντ Ελέζαϊ. Ο ανώτερος κρατικός έλεγχος που είχε κληθεί απ’ τον πρώην Δήμαρχο Βασίλη Μπολάνο είχε βρει όλη αυτή τη διαδικασία παράνομη και αυθαίρετη. Αλλά πρώην στρατιωτικοί και παραστρατιωτικοί έχουν τα μέσα τους ώστε ποτέ να μην προχωρήσει η διαγραφή απ’ τα Υποθηκοφυλακεία Αυλώνας.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ http://tachydromos.org/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …