Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στρατιωτικοί άγιοι και παραστρατιωτικοί…

 

Είναι πολλοί οι άγιοι της Εκκλησίας μας τη μνήμη των οποίων με ιδιαίτερη ευλάβεια τιμούν οι Ορθόδοξοι χριστιανοί. Οι πιο γνωστοί και στις δικές μας περιοχές: ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος, ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης, ο Άγιος Μηνάς ο Θαυματουργός, οι Άγιοι Θεόδωροι: Τυρών και Στρατηλάτης. Και άλλοι πολλοί που ενώ εξυπηρετούσαν τον Ρωμαϊκό στρατό αγάπησαν με όλη τους την ψυχή το Χριστό και μαρτύρησαν γι αυτούς.
Προς τιμή τους οι πιστοί ανά τους αιώνας έκτισαν ναούς και αφιέρωσαν μοναστήρια. Αλλού όμως έχουμε το λόγο, αφορμής δοθείσης από την ιστορία που ενώ έχει χρόνια που υποβόσκει χθες ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά την πάλαι ποτέ ιστορική Μονή των Αγίων Θεοδώρων πλησίον των Δρυμάδων, σε θέση προνομιακή. Τόσο προνομιακή που ταξιδιώτες και θαλασσοπόροι των προηγούμενων αιώνων έχουν αφήσει τις εντυπώσεις τους καθώς το αντίκριζαν να ασπρίζει στο πράσινο του Κόλπου της Γκηπέας και να τους παροτρύνει να ζητούν τις πρεσβείες των Αγίων στις ταραχές της θάλασσας…
Όπως εξ άλλου με πολλά μοναστήρια άλλα όλης αυτής της παραλίας του Ιονίου που βρίσκονται σε θέσεις δεσπόζουσες, σε κόλπους καρτερικούς. Ταμεία της πίστεως των Χριστιανών και προστάτες του τόπου…
Έτσι λοιπόν επειδή τιμάται σε στρατιωτικούς Αγίους το Μοναστήρι των Δρυμάδων έγινε στόχος πρώην στρατιωτικών… παραστρατιωτικών που θεωρούν δικαίωμα ίσως να κωλύσουν σαν  τσιμπούρια πάνω τους. Έχει όνομα η καθόλα παράνομη οικοδομή που ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Την προχωρά εν μέσω χειμώνα, με την ανοχή κρατικών και δημοτικών αρμοδίων αρχών ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Αστυνομίας της Αλβανίας κ. A. Didi, πρώην αξιωματικός του αλβανικού στρατού. Είναι βέβαια ο τελευταίος κρίκος στη σειρά των πρώην στρατιωτικών που αρέσκονται στον κόλπο αυτό και στο Μοναστήρι. Ο Βίκτωρ Μάτο, πρώην Δήμαρχος Χιμάρας επίσης ήταν αξιωματικός του αλβανικού ναυτικού. Σαν να ήταν δική του η περιουσία την πώλησε (υπογραφή εντολοδόχου του μηχανικού Ε. Τζουβέλι) σε επίσης πρώην αξιωματικό απ’ την Αυλώνα Λεονάρντ Ελέζαϊ. Ο ανώτερος κρατικός έλεγχος που είχε κληθεί απ’ τον πρώην Δήμαρχο Βασίλη Μπολάνο είχε βρει όλη αυτή τη διαδικασία παράνομη και αυθαίρετη. Αλλά πρώην στρατιωτικοί και παραστρατιωτικοί έχουν τα μέσα τους ώστε ποτέ να μην προχωρήσει η διαγραφή απ’ τα Υποθηκοφυλακεία Αυλώνας.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ http://tachydromos.org/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο