Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στρουθοκάμηλος και δεκανίκια


 

Συνέχεια στον ολισθηρό δρόμο της πολιτικής παραπλάνησης αφενός και εκπτώσεις στην αξίωση για περισσότερες ελευθερίες για τα μέλη της ΕΕΜ αφετέρου, αποτελεί η σημερινή συνεύρεση στους Αγ. Σαράντα του MEGA με τον Πρωθυπουργό των διώξεων του Ελληνισμού της Χιμάρας και καταπίεσης της Ορθοδόξου κοινότητας Έντι Ράμα.
Σύνθετη για πρόταση εισαγωγής αλλά απαραίτητα όλα τα στοιχεία για να γίνει κατανοητό σε ποιο σημείο γελοιότητας υποπίπτουν αμφότεροι.
Εκείνος, γνωστός στις δόλιες διαδρομές δημιουργίας εντυπώσεων και “οι οικοδεσπότες” στην έπαρση του υπηρέτη της εξουσίας. Μία στρουθοκάμηλος που συνομιλώντας με τους “πρόθυμους” παρίστανε σα να μιλούσε θεσμικά με την ΕΕΜ και αυτοί ως δεκανίκια να προσφέρουν τις υπηρεσίες στην κυβέρνηση μη υπολογίζοντας τη ζημιά που προκαλούν στην υπόθεση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού αλλά και στην υπόθεση δημιουργίας σταθερού υπόβαθρου για την ανάπτυξη των ελληνοαλβανικών σχέσεων.
Στρουθοκάμηλος και δεκανίκια! Θα ήταν μια καλή κωμωδία εάν δεν τεκταίνονταν υπό τη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία.
Ο Ράμα έχει αποδειχτεί ο πλέον ανθέλληνας Πρωθυπουργός από ιδρύσεως ίσως του αλβανικού κράτους. Αυτές τις μέρες έριξε πάλι λάδι στη φωτιά στο παιχνίδι καταπίεσης του Ελληνισμού στη Χιμάρα. Βρίσκεται σε δύσκολη πολιτική θέση απομόνωσης ενώ με τον κοινοβουλευτικό φορέα της ΕΕΜ, το ΚΕΑΔ δλδ, έχει έρθει σε σφοδρή σύγκρουση λόγω των εθνικιστικών συμπεριφορών του. Έχει επικίνδυνα εκτεθεί στην συνεργασία με την Αθήνα σε βαθμό που το θέμα απασχολεί πλέον την Επιτροπή της ΕΕ. Προβαλεί με όλη την ένταση ζητήματα που άπτονται εδαφικών διεκδικήσεων εις βάρος της Ελλάδας. Τον επιβαρύνουν κατηγορίες για ανάμειξη στα κυκλώματα ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται και στην Ελληνοαλβανική μεθόριο…Τι άλλο;
Είναι τόσα πολλά που απασχολούν μονίμως και καθηνερινά την ενδιαφερόμενη κοινή γνώμη. Αισθάνεται προφανώς ότι όλα όσα εκούσια έπραξε και πράττει έχουν προκαλέσει τη δυσφορία ελληνικών και ορθόδοξων πληθυσμών. Και στρουθοκαμηλίζοντας ήθελε την υπηρεσία των δεκανικιών να παπαγαλίσει ότι θα…τα κάνει όλα αρκεί να εξαφανίσει το ΚΕΑΔ και το Βαγγέλη Ντούλε πολιτικά.
Τα δεκανίκια προσφέρθηκαν για ακροατήριο. Αφήνουν έκθετους όσους μας υποστηρίζουν σαν ΕΕΜ στον αγώνα κατά της αλαζονείας του Ράμα. Και τους εαυτούς τους θα εξέθεταν, αλλά αυτός είναι ο ρόλος τους και παίζουν με τα τυχερά.
Πρόκειται για κούκλα – κόμμα MEGA στα χέρια κάθε κυβέρνησης.
Ας μην διαφεύγει και στο Μπερίσα σε ώρες δύσκολες όταν εναγκαλίζονταν με Ιντρίζι και μιλούσε για σύνορα της καρδιάς του στην Πρέβεζα τα ίδια παιδιά τον εξυπηρετούσαν.
Και το 1994 ενώ με ένα σχέδιο συντάγματος τέρας για την απομάκρυνση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και με βαρύ χειμώνα στις σχέσεις με την Αθήνα προσπαθούσε να επισκεφθεί τις κοινότητες μας…
Αυτά για ένα πρώτο σημείωμα. Επανερχόμαστε για τη συνέχεια.
tachydromos.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …