Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Στρουθοκάμηλος και δεκανίκια


 

Συνέχεια στον ολισθηρό δρόμο της πολιτικής παραπλάνησης αφενός και εκπτώσεις στην αξίωση για περισσότερες ελευθερίες για τα μέλη της ΕΕΜ αφετέρου, αποτελεί η σημερινή συνεύρεση στους Αγ. Σαράντα του MEGA με τον Πρωθυπουργό των διώξεων του Ελληνισμού της Χιμάρας και καταπίεσης της Ορθοδόξου κοινότητας Έντι Ράμα.
Σύνθετη για πρόταση εισαγωγής αλλά απαραίτητα όλα τα στοιχεία για να γίνει κατανοητό σε ποιο σημείο γελοιότητας υποπίπτουν αμφότεροι.
Εκείνος, γνωστός στις δόλιες διαδρομές δημιουργίας εντυπώσεων και “οι οικοδεσπότες” στην έπαρση του υπηρέτη της εξουσίας. Μία στρουθοκάμηλος που συνομιλώντας με τους “πρόθυμους” παρίστανε σα να μιλούσε θεσμικά με την ΕΕΜ και αυτοί ως δεκανίκια να προσφέρουν τις υπηρεσίες στην κυβέρνηση μη υπολογίζοντας τη ζημιά που προκαλούν στην υπόθεση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού αλλά και στην υπόθεση δημιουργίας σταθερού υπόβαθρου για την ανάπτυξη των ελληνοαλβανικών σχέσεων.
Στρουθοκάμηλος και δεκανίκια! Θα ήταν μια καλή κωμωδία εάν δεν τεκταίνονταν υπό τη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία.
Ο Ράμα έχει αποδειχτεί ο πλέον ανθέλληνας Πρωθυπουργός από ιδρύσεως ίσως του αλβανικού κράτους. Αυτές τις μέρες έριξε πάλι λάδι στη φωτιά στο παιχνίδι καταπίεσης του Ελληνισμού στη Χιμάρα. Βρίσκεται σε δύσκολη πολιτική θέση απομόνωσης ενώ με τον κοινοβουλευτικό φορέα της ΕΕΜ, το ΚΕΑΔ δλδ, έχει έρθει σε σφοδρή σύγκρουση λόγω των εθνικιστικών συμπεριφορών του. Έχει επικίνδυνα εκτεθεί στην συνεργασία με την Αθήνα σε βαθμό που το θέμα απασχολεί πλέον την Επιτροπή της ΕΕ. Προβαλεί με όλη την ένταση ζητήματα που άπτονται εδαφικών διεκδικήσεων εις βάρος της Ελλάδας. Τον επιβαρύνουν κατηγορίες για ανάμειξη στα κυκλώματα ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται και στην Ελληνοαλβανική μεθόριο…Τι άλλο;
Είναι τόσα πολλά που απασχολούν μονίμως και καθηνερινά την ενδιαφερόμενη κοινή γνώμη. Αισθάνεται προφανώς ότι όλα όσα εκούσια έπραξε και πράττει έχουν προκαλέσει τη δυσφορία ελληνικών και ορθόδοξων πληθυσμών. Και στρουθοκαμηλίζοντας ήθελε την υπηρεσία των δεκανικιών να παπαγαλίσει ότι θα…τα κάνει όλα αρκεί να εξαφανίσει το ΚΕΑΔ και το Βαγγέλη Ντούλε πολιτικά.
Τα δεκανίκια προσφέρθηκαν για ακροατήριο. Αφήνουν έκθετους όσους μας υποστηρίζουν σαν ΕΕΜ στον αγώνα κατά της αλαζονείας του Ράμα. Και τους εαυτούς τους θα εξέθεταν, αλλά αυτός είναι ο ρόλος τους και παίζουν με τα τυχερά.
Πρόκειται για κούκλα – κόμμα MEGA στα χέρια κάθε κυβέρνησης.
Ας μην διαφεύγει και στο Μπερίσα σε ώρες δύσκολες όταν εναγκαλίζονταν με Ιντρίζι και μιλούσε για σύνορα της καρδιάς του στην Πρέβεζα τα ίδια παιδιά τον εξυπηρετούσαν.
Και το 1994 ενώ με ένα σχέδιο συντάγματος τέρας για την απομάκρυνση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και με βαρύ χειμώνα στις σχέσεις με την Αθήνα προσπαθούσε να επισκεφθεί τις κοινότητες μας…
Αυτά για ένα πρώτο σημείωμα. Επανερχόμαστε για τη συνέχεια.
tachydromos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: