Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τί κρύβεται πίσω από την «ημερίδα» του ΜΕΓΚΑ για την παιδεία;

 
Ενώ η αλβανική αντιπολίτευση και μέσα σ΄αυτή  και το ΚΕΑΔ κλιμακώνουν την διαμαρτυρία που ξεκίνησαν  το περασμένο Σάββατο, το πρώην συμμαχικό κόμμα του Σαλί Μπερίσα στις  εκλογές του 2013 MEGA-ΕΕΜΜ, καλεί για αύριο τον αλβανό ακραίο ανθέλληνα πρωθυπουργό Έντι Ράμα να συμμετάσχει σε εκδήλωση που διοργανώνει το ίδιο στους Αγίους Σαράντα. Η εκδήλωση του Μέγκα-ΕΕΜΜ έχει να κάνει με την παιδεία και την «ενταξιακή συμπόρευση» , όπως με βαρύγδουπες λέξεις ανακοινώνει η ηγεσία του κόμματος αυτή την εκδήλωση.


Επ΄αυτού, για να μην μακρυγορούμε, δυο θέματα τίθενται. Πρώτο: Το να ασχολούμαστε  με το τόσο σοβαρό θέμα της παιδείας στην ΕΕΜ και να καλούμε μάλιστα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, φρονούμε πως έπρεπε να γίνει μια προσεκτική προκαταρκτική δουλειά ώστε να κατατεθεί το σύνολο των προβληματισμών σχετικά με την παιδεία. Και όχι οποιαδήποτε τσαπατσούλικη του γόνατος κατάθεση, αλλά μια ευκαιρία να τεθούν υπόψη του αλβανού πρωθυπουργού όλες οι διαστάσεις του θέματος της παιδείας. Επίσης, απ΄όσο μπορούμε να γνωρίζουμε, δεν υπήρξε ούτε ενημέρωση, ούτε και συνεργασία με άλλους φορείς της μειονοτικής εκπαίδευσης. Κατά συνέπεια το όλο εγχείρημα «ενίσχυσης της εθνικής ταυτότητας, της παιδείας και του πολιτισμού» θα δείξει για άλλη μια φορά  πόσο ακραία ανεύθυνοι είμαστε απέναντι στη μειονότητα.
Δεύτερο: Η «ημερίδα» αυτή, κακά τα ψέματα, φαίνεται πως στοχεύει αλλού. Για άλλη μια φορά τα σημαντικά θέματα της μειονότητας, γίνονται εργαλείο στα χέρια ορισμένων  μήπως και μπορέσουν να ανεβάσουν την αξία των μετοχών τους  μπροστά σε έναν πρωθυπουργό και  μια κυβέρνηση  που έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανθελληνισμού, σε έναν πρωθυπουργό που ο ίδιος και το περιβάλλον του θεωρεί πως ήρθε η ώρα για να εκδικηθούν για ό,τι μας έχουν κάνει οι κακοί Έλληνες και η κακιά Ελλάδα. Επίσης, συνειδητά καθώς φαίνεται, η ηγεσία του Μέγκα-ΕΕΜΜ, στο κέντρο της ΕΕΜ στους Αγίους Σαράντα, θέλει να δώσει βήμα στον Έντι Ράμα για να κατηγορήσει για άλλη μια φορά πως πίσω από τα προβλήματα στη μειονότητα είναι το ΚΕΑΔ και ο Ντούλες, ενώ εσεις είστε οι καλοί, οι εποικοδομητικοί, πως τους Χιμαραίους τους ξεσηκώνει ο Ντούλες και οι «ελληνες εξτρεμιστές» , πως ο Ντούλες χαλάει τη φιλία με την Ελλάδα κλπ. κλπ.
Κι αυτά απλά για να  αποκτήσει την εύνοια του Ράμα…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …