Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Οι Έλληνες θέλουν αυτόνομη Χειμάρρα» γράφει Τσάμης Αλβανός δημοσιογράφος

 «Οι Έλληνες θέλουν αυτόνομη Χειμάρρα» γράφει Τσάμης Αλβανός δημοσιογράφος

Η αλβανική εφημερίδα ΤΕΜΑ φιλοξένησε την Πέμπτη άρθρο του δημοσιογράφου Ενκέλ Ντέμι (Enkel Demi), ενός Τσάμη, ο οποίος είναι σύζυγος της Μεσίλα Ντόντα, βουλευτή και γ.γ. του ακροδεξιού ισλαμοφασιστικού Κόμματος των Τσάμηδων.
Ο ακροδεξιός αρθρογράφος κατηγορεί τον Έλληνα Βορειοηπειρώτη επιχειρηματία Νικολάκη Νεράντζη, από τους πιο δραστήριους για την προστασία των ελληνικών περιουσιών στη Βόρεια Ήπειρο, ότι πλήρωσε μερικούς εργάτες της εταιρείας του να του γράψουν ένα σύνθημα σε πανό και μ΄ αυτό βρέθηκε στο αντίσκηνο της αλβανικής αντιπολίτευσης στα Τίρανα όπου συνάντησε τον ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα.
Τις προηγούμενες ημέρες Έλληνες από τη Χειμάρρα βρέθηκαν στο αντίσκηνο της αλβανικής αντιπολίτευσης και ο Λουλζίμ Μπάσα τους υποσχέθηκε ότι με εκείνον πρωθυπουργό οι περιουσίες τους θα είναι ασφαλείς.
Ο Μπάσα δήλωσε στη συνάντηση ότι οι περιουσίες της Χειμάρρας θα προστατεύονται με νόμο, σχολιάζει ο Ενκέλ Ντέμι και συνεχίζει: «Ξέχασε όμως ότι το Κόμμα του, το 1991, μαζί με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ψήφισαν το νόμο 7501, που δημιούργησε όλα τα προβλήματα που έχουμε σήμερα με τις περιουσίες. Και τώρα, 25 χρόνια αργότερα, στο Πρόγραμμα του Δημοκρατικού Κόμματος δεν υπάρχει καμία αναφορά για τροποποίηση του νόμου αυτού».
«Μ΄αυτή την έννοια», συνεχίζει ο Ενκέλ Ντέμι, «τα προβλήματα με τις περιουσίες στη Χειμάρρα δεν διαφέρουν σε τίποτα με τα προβλήματα που συναντούμε στα Τίρανα, τη Σκόδρα, τους Αγ. Σαράντα, παντού στη χώρα, τα οποία δημιουργήθηκαν από το νόμο 7501».
«Άρα, απ΄ αυτή την οπτική γωνία, η Χειμάρρα δεν χαίρει κάποιου ειδικού καθεστώτος», τονίζει ο Ενκέλ Ντέμι, «αντίθετα, πρόκειται για περιουσίες οι οποίες θα αποζημιωθούν για το δημόσιο συμφέρον, όπως έχει κάνει ο Μπάσα με τον Οδικό Άξονα προς το Κόσσοβο όταν ήταν Υπουργός, ή όπως γίνεται τώρα για τον αγωγό ΤΑΡ». (…)
«Συνεπώς, δεν υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα με τις περιουσίες στη Χειμάρρα, το ιδιαίτερο βρίσκεται στην ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έθεσε το θέμα και στις Βρυξέλλες, απείλησε μάλιστα να προβάλει βέτο στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας. Στο σοβινιστικό της σχέδιο, η Ελλάδα, θέτοντας θέμα περιουσιών στη Χειμάρρα, επιδιώκει να δικαιολογήσει την περίφημη αυτονομία της Χειμάρρας, οπαδοί της οποίας είναι ο Νερτάντζης και ορισμένοι άλλοι».
Ο ακροδεξιός Τσάμης αρθρογράφος κατηγορεί τον αρχηγό της αλβανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν του είναι ξένη η ιδέα μιας αυτόνομης Χειμάρρας.
«Ίσως ο Μπάσα μπορεί να αισθάνεται οικείος με την ιδέα της αυτονομίας της Χειμάρρας, μετά και από την συνάντηση που ο ίδιος, μαζί με το βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Γκεντ Στραζιμίρι, είχαν στις ΗΠΑ με ακραίους παράγοντες της Βορείου Ηπείρου. Σε περίπτωση που το σχέδιο του Μπάσα προβλέπει προώθηση του θέματος των περιουσίων προς την αυτονομία της Χειμάρρας, αυτό είναι κάτι προς αποφυγή».
Στη συνέχεια καλεί έναν άλλο Αλβανό φασίστα, τον Σπαχίου, να αγωνιστεί κατά του σχεδίου «αυτονομίας» της Χειμάρρας.
«Πιστεύω ότι της ίδιας άποψης θα είναι και ο Κρεσνίκ Σπαχίου, ο οποίος θα αισθάνεται προδομένος από την προσέγγιση Μπάσα- Νεράντζι. Ο Σπαχίου [σ.σ: Πρόεδρος του εθνικιστικού Κόμματος Ερυθρόμαυρη Συμμαχία] θα πρέπει να αγωνιστεί εναντίον αυτού του project, όπως αγωνίστηκε στο παρελθόν εναντίον της Συμφωνίας Μπάσα- Μπακογιάννη, η οποία χάρισε στην Ελλάδα αλβανικό θαλάσσιο χώρο».
Το ενδιαφέρον είναι ότι όλα αυτά γράφονται σε μια χώρα δίχως στρατό και δίχως πολεμική αεροπορία. Έχουν άγνοια κινδύνου ή νομίζουν ότι θα τους προστατέψει ο Ερντογάν; Στους εθνοϊσλαμιστές Αλβανούς αναφερόμαστε, που ρίχνουν λάδι στη φωτιά νομίζοντας ότι ο «πατερούλης» της Άγκυρας θα τους προστατέψει.
Είναι υποχρέωση των δημοκρατικών και λογικών Αλβανών πολιτών να εναντιωθούν πρώτοι στους ακροδεξιούς ισλαμιστές πράκτορες ξένων συμφερόντων που θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα τους σε αποικία της Τουρκίας και τους Αλβανούς σε σκλάβους ξανά των σουλτάνων.
Η Ελλάδα πάντα στάθηκε στο πλευρό εκείνης της Αλβανίας που ήθελε δημοκρατία και ευρωπαϊκή προοπτική. Η Ελλάδα όμως έχει τη στρατιωτική ισχύ να εξουδετερώσει οποιαδήποτε απειλή. Αυτό να το θυμούνται καλά όλα τα «κοκοράκια» των Βαλκανίων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …