Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρόεδρος ΚΕΑΔ: Ο Ράμα θέτει σε κίνδυνο τις εκλογές του Ιουνίου


Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και τα μέλη του Προεδρείου Μιρέλα Μπάρκα, Θωμάς Μέλιος και Βαγγέλης Σταύρος είχαν συνάντηση χθες στα γραφεία του κόμματος στα Τίρανα με αντιπροσωπεία του ΟΑΣΕ-ODHIR αποτελούμενη από τους Dr. Richard Lappin, αναπληρωτή προϊστάμενο του Τμήματος Ελεύθερων εκλογών, Ana Rusu ανώτατη σύμβουλο εκλογών, Alexey Gromov σύμβουλο εκλογών του οργανισμού, καθώς και τον Francesco Pagani, ανώτατο πολιτικό σύμβουλο της κοινοβουλευτικής ολομέλειας του ΟΑΣΕ.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 18ης Ιουνίου και οι θέσεις του ΚΕΑΔ σχετικά με το νομικό πλαίσιο, την επικρατούσα πολιτική κατάσταση, τα πρόβληματα που έχουν διατυπωθεί στις εκθέσεις του ODHIR τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες και κατά ποσό έχουν υλοποιηθεί οι συστάσεις τους.
Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ έκανε ειδική αναφορά στα γνωστά σε όλους προβλήματα καλπονοθείας που συνοδεύουν τις εκλογές, κοινοβουλευτικές και αυτοδιοικητικές, στις εκλογικές περιφέρειες και δήμους τις χώρας όπου διαβιεί ο Ελληνισμος, φαινόμενα τα οποία ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν αλλοίωσαν τα αποτελέσματα είς βάρος των υποψηφίων ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ.
Η ομαλή διεξαγωγή των επικείμενων εκλογών, τόνισε ο κ Ντούλες, κινδυνεύει από την απροθυμία του κ Ράμα να συνεργαστεί με τα αλλά κοινοβουλευτικά κόμματα για την εκλογική μεταρρύθμιση όπως συνιστά η τελευταία έκθεση του ODHIR, την προστασία που παρέχει η κυβέρνηση και ο ιδιος προσωπικά σε εγκληματικά στοιχεία που έχουν με τη δική του ευθύνη και υπογραφή παρεισφρήσει στον πολιτικό βίο της χώρας καθώς και την αναποτελεσματικότητα της αστυνομίας (εάν όχι την ανοχή η ακόμη και συνεργασία στελεχών της) στη καταπολέμηση της μαζικής καλλιέργειας κάνναβης κατά το παρελθόν έτος και την διοχέτευση σημαντικού μέρους από τα έσοδα αυτά για την εξαγορά ψήφου στις εκλογές του Ιουνίου όπως ακριβώς συνέβηκε στις πρόσφατες μερικές εκλογικές αναμετρήσεις στου δήμους Ντίμπρας και Κολόνιας.
Αυτοί είναι και οι βασικοί λόγοι που έχουν οδηγήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην διαμαρτυρία διαρκείας έξω από το πρωθυπουργικό Μέγαρο και μη συμμετοχής στην κοινοβουλευτική διαδικασία για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα με αδιαπραγμάτευτο αίτημα την παραίτηση του Ραμα και τη συγκρότηση υπερησιακής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή των εκλογών του Ιουνίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …