Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ «ΟΜΟΝΟΙΑΣ-Κ.Ε.Α.Δ.» ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»

17410375_10211451226429262_377038833_nΣτις 20 Μαρτίου 2017 Αντιπροσωπεία του ΚΕΑΔ και της ΟΜΟΝΟΙΑ, αποτελούμενη από τον κο. Γ. Τζομάκα – Αντιπρόεδρο του ΚΕΑΔ, τον κο. Αποστόλη Λιάκο – Αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «ΟΜΟΝΟΙΑ», τον κο. Αντώνη Νέτσο, Σπύρο Κούτουλα – Πρόεδρο Ένωσης Χιμαριωτών και Θανάση Βασιλείου – πολιτευτή «Το Ποτάμι», έγιναν δεκτή στα Γραφεία του Κόμματος «Το Ποτάμι» από τον Πρόεδρο του Κόμματος κο. Σταύρο Θεοδωράκη, τον Βουλευτή κο. Γρηγόρη Ψαριανό και τον Υπεύθυνο του Τομέα Εξωτ. Πολιτικής Πρέσβη ε.τ. κο. Κακλίκη.
Η συζήτηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα γύρω από τα θέματα που απασχολούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα και τις επικείμενες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, όπου οι κύριοι Τζομάκας και Λιάκος ανέλυσαν την επικρατούσα κατάσταση, αναφερόμενοι και πιο διεξοδικά στα ζητήματα που αφορούν την πολιτική εκπροσώπηση της Ε.Ε.Μ.

Ζωηρό ήταν το ενδιαφέρον του Προέδρου κου. Θεοδωράκη αναφορικά με την πολιτική κατάσταση τόσο εν γένει για την αλβανική πολιτική σκηνή, όσο και ειδικότερα για τα θέματα της εκπροσώπησης και τις προοπτικές, όπως αυτές διαφαίνονται, για την αυτόνομη πολιτική εκπροσώπηση των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και δη υπο τις δυσοίωνες περιστάσεις της «τριχοτόμησης» των Βορειοηπειρωτών ως εκλογικού σώματος.
Από μέρους του κου. Θεοδωράκη εκφράστηκαν διαβεβαιώσεις για στήριξη σε θέματα που αφορούν τα διασφάλιση των μειονοτικών δικαιωμάτων της Ε.Ε.Μ. μέσω της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και των θεσμών της Ε.Ε. καθώς επίσης τονίσθηκε και η ανάγκη να είναι οι κοινότητα της Ε.Ε.Μ. ενωμένη και συσπειρωμένη ώστε να διασφαλισθεί η αυτόνομη κοινοβουλευτική παρουσία στην Αλβανική Βουλή γύρω από τους παραδοσιακούς θεσμικούς φορείς του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
17430622_10211451226109254_1110352008_o

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο