Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υπάλληλοι της Μεταφραστικής Υπηρεσίας «εξαλβανίζουν» τα ονόματα Βορειοηπειρωτών – Ηλίθιοι ή ύποπτοι;

Η Μεταφραστική Υπηρεσία εξαλβανίζει τα ονόματα Βορειοηπειρωτών, καταγγέλλει η Κυριακάτικη Δημοκρατία.
Όπως γράφει η εφημερίδα, κάτι γίνεται στον πρώτο όροφο του τετραώροφου κτιρίου στο Μοναστηράκι, που στεγάζει τη βαρύγδουπη Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών.
Εκεί εδρεύουν τα Τμήματα Βαλκανικών Γλωσσών και το αντίστοιχο των Ελληνοαλβανικών Μεταφράσεων.
Η προϊσταμένη Αρχή έχει επιβάλει τη δική της «εθνική πολιτική» στις μεταφράσεις των ονομάτων ομογενών από τη Βόρειο Ήπειρο αλλά και των τοπωνυμίων στις «ελληνικές» περιοχές της Αλβανίας…
Όπως καταγγέλλει επίσημος μεταφραστής της υπηρεσίας, γράφει η «Δημοκρατία», όσοι ομογενείς δεν έχουν ακόμη αποκτήσει ελληνική ταυτότητα ή ταυτότητα ομογενούς δεν μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται με την εξελληνισμένη μορφή των ονοματεπωνύμων τους και το Μεταφραστικό Τμήμα του ελληνικού ΥΠΕΞ επιβάλλει στα επίσημα χαρτιά οι Βορειοηπειρώτες να γράφονται με την εξαλβανισμένη μορφή των ονομάτων τους.
Στα επίσημα μεταφρασμένα έγγραφα από τα αλβανικά στα ελληνικά, για παράδειγμα, ο Renato Lena, που είναι ελληνικής καταγωγής Αλβανός πολίτης από το Φίερι (δεν είναι μειονοτική περιοχή), μεταφράζεται Ρενάτο Λένα, κι ας επιθυμεί ο ίδιος να γράφεται Ειρηναίος Λένας, αφού, όπως λέει, ο πατέρας του λέγεται Θύμιος, η μητέρα του Πολυξένη και ένας πρόγονός του, ο Γεώργιος Λένας, είναι ο ιδρυτής του Σώματος Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού!
«Οι Ελλαδίτες ποτέ δεν θέλησαν ή δεν προσπάθησαν να μας ξεχωρίσουν από τους Αλβανούς…» λέει ο μεταφραστής Λευτέρης Δράζιος από το Χλωμό Πωγωνίου.
Είναι η διαρκής καταγγελία των Βορειοηπειρωτών για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται από το επίσημο ελληνικό κράτος αλλά και την ελληνική κοινωνία.
Στην πραγματικότητα, οι Νεοέλληνες δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να καταλάβουν τι σημαίνει για τη χώρα μας ο αλύτρωτος Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου και πόσο πολύτιμο ανάχωμα αποτελεί στις μεγαλοϊδεατικές επιθέσεις του αλβανικού εθνικισμού, που αναζωπυρώνεται επικίνδυνα στα Βαλκάνια.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται στη Μεταφραστική Υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και παρά τη σαφή θέση της πολιτικής ηγεσίας του, η οποία αναγνωρίζει τον Ελληνισμό της Αλβανίας σε όλες τις περιοχές όπου υπάρχουν συμπαγείς ή διάσπαρτοι ελληνικοί πληθυσμοί, όπως η Χειμάρρα.
Πρόκειται για ακόμα μία στενόμυαλη ερμηνεία του νόμου από υπαλλήλους που θεωρούν ότι οι Έλληνες της Αλβανίας είναι το ίδιο ξένοι όσο και οι Αλβανοί.
«Ο στυγνός δικτάτορας Χότζα είχε προκαλέσει πολλά δεινά στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, αλλά δεν απαγόρευε στους Βορειοηπειρώτες να αυτοπροσδιορίζονται και να γράφουν εξελληνισμένο το ονοματεπώνυμο τους στα ελληνικά, σε όσους κατοικούσαν στις λεγόμενες μειovoτικές ζώνες. Ο,τι δεν έκανε ο Εμβέρ Χότζα στην Αλβανία τότε το κάνει σήμερα η Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας» καταγγέλλει ο Λ. Δράζιος εις ώτα μη ακουόντων…
Σε κάθε περίπτωση, συμπληρώνει το TRIBUNE, κανένας στενόμυαλος ή ιδεοληπτικός υπάλληλος οποιασδήποτε υπηρεσίας δεν μπορεί να «χαράσσει» δική του εθνική γραμμή. Και επειδή προφανώς κάποιοι έχουν «άγνοια κινδύνου», ας κοιτάξουν να αποδίδουν τα ονόματα των Ελλήνων στα ελληνικά πριν πέσει πάνω τους κάνας κεραυνός από τον Κοτζιά.
Δεν μπορεί ο υπουργός Εξωτερικών να δίνει μάχες σε όλα τα μέτωπα και οι μεταφραστές του υπουργείου του να εξαλβανίζουν τους Έλληνες. Θα γίνει μεγάλη φασαρία λέμε…
tribune.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …