Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκδήλωση ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ στη Θεσσαλονίκη


Σε μια όμορφη βραδιά, Σάββατο 1 Απριλίου 2017, που διοργάνωσε η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ΟΜΟΝΟΙΑ και το Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παράρτημα Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν στελέχη και φίλοι της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ-Κ.Ε.Α.Δ.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Κ.Ε.Α.Δ. Βαγγέλης Ντούλες ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ ΟΜΟΝΟΙΑ Λεωνίδας Παπάς, καθώς επίσης και ο υποψήφιος με το Κ.Ε.Α.Δ. στην περιφέρεια της Κορυτσάς, Γρηγόρης Καραμέλος. Επιπροσθέτως, την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σάββας Αναστασιάδης- υπεύθυνος του τομέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων–Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης και μέλη της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.
Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ ΟΜΟΝΟΙΑ –Κ.Ε.Α.Δ. παράρτημα Θεσσαλονίκης, Αγγελική Φίλου, επισημαίνοντας την μεγάλη ευκαιρία που δίνεται με τις εκλογές του Ιούνη στους Βορειοηπειρώτες -και όχι μόνο- για να διεκδικήσουν από το Αλβανικό κράτος τις πολύτιμες και αδιαπραγμάτευτες αξίες, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, των θρησκευτικών ελευθεριών, και του Ευρωπαϊκού οράματος. Αξίες για τις οποίες δίνει σκληρές μάχες η Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ και το Κ.Ε.Α.Δ.
Τόσο ο Βαγγέλης Ντούλες όσο και ο Λεωνίδας Παπάς εξήραν τις προσπάθειες αλλά και το έργο της Προέδρου του παραρτήματος, Αγγελικής Φίλου. Επιπλέον, ζήτησαν από τους παρευρισκόμενους την υποστήριξη των υποψηφίων του Κ.Ε.Α.Δ. και του Γρηγόρη Καραμέλο κηρύσσοντας την έναρξη του προεκλογικού αγώνα, από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο κος Καραμέλος ευχαρίστησε με την σειρά του τα στελέχη και μέλη του παραρτήματος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη νίκη των πολύτιμων και αδιαπραγμάτευτων αξιών του Κ.Ε.Α.Δ.
Τέλος, οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες επεσήμαναν την κρισιμότητα των στιγμών για την Βορειοηπειρωτική ομογένεια, την ιδιαίτερα μεγάλη σημασίας προσπάθεια που καταβάλλεται στο παράρτημα της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ ΟΜΟΝΟΙΑ-Κ.Ε.Α.Δ για την οργάνωση των Βορειοηπειρωτών στην πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και την αμέριστη συμπαράστασή τους στα αιτήματα του παραρτήματος.

Σχόλια

  1. Από πότε ΟΜΟΝΟΙΑ (ενιαία οργάνωση βορειοηπειρωτών) και ΚΕΑΔ (κόμμα) ταυτίζονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …