Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλβανοί ασφαλίτες την «έπεσαν» στον Αλέξανδρο Ζιούλη του TRIBUNE – Ενόχλησε η ερώτησή του στον Ράμα


Στο ελληνικό χωριό Αλύκο του Δήμου Φοινικαίων της Βόρειας Ηπείρου βρέθηκε την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, όπου μοίρασε τίτλους ιδιοκτησίας σε κατοίκους της περιοχής.
Όπως διαβάζουμε στον Ελεύθερο Λόγο Αργυροκάστρου, η εκδήλωση κυλούσε ομαλά έως τη στιγμή που παρενέβη ο Βορειοηπειρώτης Αλέξανδρος Ζιούλης, δημοσιογράφος, συνεργάτης του TRIBUNE και πολιτικός επιστήμονας από το χωριό Κώσταρι του Δελβίνου, ο οποίος είπε στον πρωθυπουργό της Αλβανίας:
«Από τη μία μας δίνετε τους τίτλους ιδιοκτησίας και από την άλλη γκρεμίζετε τις εκκλησίες μας όπως τον Άγιο Αθανάσιο στους Δρυμάδες. Ήρθατε εδώ για να μας δείξετε ότι είστε φιλέλληνας αλλά κοιτάτε πως να αφανίσετε τον Ελληνισμό εδώ γι’ αυτό και ενώσατε το Βρανίστι με τον Δήμο Χειμάρρας».
Αμέσως επενέβησαν ασφαλίτες από την προσωπική φρουρά του Έντι Ράμα και απομάκρυναν τον Αλέξανδρο Ζιούλη από το σημείο επειδή εξέφρασε τη διαφωνία του για την κυβερνητική πολιτική, αλλά κυρίως φοβούμενοι μην πει περισσότερα ενοχλητικά.
Διότι το καθεστώς Ράμα δεν αντέχει την άλλη άποψη, όσο κι εάν παριστάνει το «σοσιαλδημοκρατικό».
Οι ασφαλίτες του Ράμα πήραν τον Αλέξανδρο Ζιούλη παραπέρα ζητώντας επίμονα τα στοιχεία του, όταν όμως εκείνος τους ρώτησε με ποιο νόμο τα ζητάνε, οι Αλβανοί έκαναν πίσω γιατί προφανώς αγνοούσαν τον νόμο.
Το σόου του Ράμα παρακολούθησαν γύρω στα 200 άτομα από τα οποία τα 130 ήταν μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος από την περιοχή και την πόλη των Αγίων Σαράντα και δεκάδες ασφαλίτες.
Δόθηκαν αρκετοί τίτλοι ιδιοκτησίας σε αυτόχθονες Έλληνες κατοίκους του Δήμου Φοινικαίων, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της επίσημης εκδήλωσης – προεκλογικής παράστασης δόθηκαν και δέκα τίτλοι εν κρυπτώ σε Αλβανούς μουσουλμάνους.
Όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Λόγος Αργυροκάστρου, ακόμα και τώρα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας επιβραβεύει και «νομιμοποιεί» τους έποικους, προχωρώντας ακάθεκτος στην δημογραφική αλλοίωση της Βορείου Ηπείρου.

Να σημειωθεί ότι ο Έντι Ράμα είναι Έλληνας εξωμότης και ο γενιτσαρισμός στην οικογένειά του είναι… κληρονομικός, αφού ο παππούς του (πατέρας της μητέρας του) Σπύρος Κολέκας ήταν από εκείνους τους Βορειοηπειρώτες που υπηρέτησαν το καθεστώς την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.
Ο Σπύρος Κολέκας διετέλεσε βουλευτής και υπουργός του καθεστώτος και πρωταγωνίστησε στους διωγμούς εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Ο εγγονός συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση.
Τι μας είπε ο Αλέξανδρος Ζιούλης
Το TRIBUNE επικοινώνησε με τον συνεργάτη του Αλέξανδρο Ζιούλη, ο οποίος επιβεβαίωσε όσα μετέδωσαν οι τοπικές βορειοηπειρωτικές ιστοσελίδες.
Όπως μας είπε χαρακτηριστικά, οι ασφαλίτες του καθεστώτος προσπάθησαν να τον φοβίσουν αλλά «δεν τους πέρασε», ενώ η αλληλεγγύη των Ελλήνων του Αλύκου κι άλλων Βορειοηπειρωτών που εκδηλώθηκε ήταν συγκινητική.
Το TRIBUNE προειδοποιεί αυστηρά τις αλβανικές Αρχές και το καθεστώς του Έντι Ράμα να μην επιχειρήσουν άλλη παρενόχληση στον συνεργάτη μας και να εγγυηθούν την ασφάλειά του, ενώ το TRIBUNE ήδη έχει ενημερώσει και τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές για τα συμβάντα.
http://www.tribune.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …