Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Bορειοηπειρώτισσα σύζυγος του Tom Hanks


«Είμαι περισσότερο Έλληνας από τους Έλληνες», δήλωνε σε κάθε ευκαιρία ο Τομ Χανκς, διευκρινίζοντας πως έπειτα από 29 χρόνια γάμου με την ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Ρίτα Γουίλσον αισθάνεται «110% Έλληνας».
Η Ρίτα, μυημένη στα ελληνικά ήθη και έθιμα από τη μητέρα της Ντόροθι –η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Σωτήρα (Άνω Δερόπολη) της Βορείου Ηπείρου-, μετέδωσε την αγάπη της για τη χώρα των προγόνων της στον Τομ.
Η Ρίτα Γουίλσον γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1956 και μεγάλωσε στο Hollywood ως Μαργαρίτα Ιμπραήμοφ, είναι ηθοποιός, τραγουδίστρια, ακτιβίστρια και παραγωγός. Ο πατέρας της Hassan Halilov Ibrahimoff, άλλαξε το όνομά του σε Allan Wilson, ήταν Πομάκος (Μουσουλμάνος Βούλγαρος), ο οποίος γεννήθηκε στη Δυτική Θράκη. Ο πατέρας της εγκατέλειψε τη Βουλγαρία το 1947, δύο χρόνια μετά την κατάληψη της κυβέρνησης από τη Σοβιετική Ένωση. Μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 4 Μαΐου 1949. Λόγω της συμπάθειας του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, κηρύχθηκε εχθρός του κράτους από τη βουλγαρική κυβέρνηση.
Η μητέρα της, Δωροθέα / Dorothy George, (Genkos), γεννήθηκε και μεγάλωσε στο ελληνικό χωριό Σωτήρα της Βορείου Ηπείρου και μετανάστευσε στην Αμερική, όπου γνώρισε και παντρεύτηκε τον σύζυγό της.
Η Ρίτα παντρεύτηκε τον Τόμ Χανκς το 1988 και απέκτησαν 2 παιδιά.
Από το μακρινό κιόλας 1999, όταν οι δυο τους αποφάσισαν να κάνουν μια καλοκαιρινή κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με νοικιασμένη θαλαμηγό και κατόπιν προτροπής του καπετάνιου γνώρισαν την Αντίπαρο, ξετρελάθηκαν με το νησί όπου γυρίστηκε κάποτε η «Μανταλένα». Εκτοτε κάθε καλοκαίρι επισκέπτονταν μαζί με τα παιδιά τους την Ελλάδα. Από τότε, μάλιστα, που έχτισαν και την περίφημη βίλα των 450 τ.μ. στο νησί με το ζόρι ξεκολλούσαν από την αύρα του Αιγαίου για να επιστρέψουν στις υποχρεώσεις τους στο Λος Αντζελες. Με τη Ρίτα και τους δύο τους γιους ο Τομ Χανκς χαλάρωνε αφήνοντας το βλέμμα του να ταξιδεύει στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, αποφορτιζόταν από το άγχος της ερμηνείας ρόλων και τις παραγωγές των μεγάλων στούντιο, γεμίζοντας τις μπαταρίες του με την ενέργεια και το φως του νησιού, καθώς και το μελτέμι του πελάγους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …