Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυλώνα, συγκρούονται για την ελληνική σημαίαΣύμφωνα με το Τηλεοπτικο Καναλι "Vlora News", σιμερα, εθνικιστικές παραστρατιωτικές τσαμιδεσ ομάδα στην πόλη Αυλώνα, συγκρούστηκαν για την ελληνική σημαία στο σκάλωμα.

Ο πολίτης από την Αυλώνα, Γιάκας Π., ο οποίος ήταν μετανάστης στην Ελλάδα, συγκρούστηκε  με μια αλβανική εθνικιστική παραστρατιωτικές ομάδα(Τσαμουριά κοινότητα Αυλώνα), λόγω της ελληνικής σημαίας, η οποία εκτυλίχθηκε στο σπίτι του μπαλκόνι.

Η υπόθεση αυτή επαναλαμβάνεται μετά από αυτό το μπαλκόνι, η ελληνική σημαία αφαιρέθηκε πριν από λίγο καιρό. Όμως ο ιδιοκτήτης, ο Γιάκας, έχει τοποθετηθεί και πάλι, αυτή τη φορά πυροδοτώντας ανοιχτή σύγκρουση με Αλβανούς εθνικιστές της Αυλώνας.

Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες της Αυλώνας, Άρτα περιφέρεια, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της πόλης, αλλά και η ελληνική κοινότητα, βρίσκεται κάτω από την τρομοκρατία των Αλβανών μουσουλμάνων, οι οποίοι λεηλατούν την ιδιοκτησία τους.

Πριν από το 1990, έζησαν καπου 8 χιλιάδες Έλληνες, στην Αυλώνα, οι οποίες δεν είχαν συμπεριληφθεί ως μειονοτική περιοχή, ενώ σήμερα περίπου το 58% των κατοίκων της πόλης, είναι μετανάστης στην Ελλάδα με δυπλη υπικοτητα.


http://smarkos.blogspot.al/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο