Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιμορφωτική διημερίδα των ελληνοδιδασκάλων των δημοτικών σχολείων στη μητρική γλώσσα στο αλβανικό δημόσιο


Φωτογραφία του χρήστη Tmima Ellinikon Argyrokastrou.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική διημερίδα των ελληνοδιδασκάλων των δημοτικών σχολείων στη μητρική γλώσσα στο αλβανικό δημόσιο. Την διημερίδα οργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Ελλάδα με το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου. Στην επιμορφωτική διημερίδα μετείχαν 50 δάσκαλοι από το Αργυρόκαστρο, Δέλβινο και Αγίους Σαράντα μαζί με καθηγητές του Τμήματος. 
Επί της ευκαιρίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα τον Πρύτανή του κ, καθ, Αντώνη Τουρλιδάκη και την συντονίστρια της όλης προσπάθειας και εγχειρήματος, καθ. Έλενα Γρίβα και τους συνεργάτες της. Η άριστη φιλοξενία, η αφοσίωση και αγάπη για να προσφέρουν όσες περισσότερες παιδαγωγικές και διδακτικές γνώσεις, η άψογη οργάνωση κάθε δραστηριότητας η σύσφιξη φιλίας και συνεργασίας, ήταν κάποια από τα χαρακτηριστικά που ενθουσίασαν τους δασκάλους μας. Η διημερίδα εκτός από τον καθαρά στόχο μετεκπαίδευσης των δασκάλων μας είχε και την ιδιαίτερη σημειολογία. Μετά από 25 ολόκληρα χρόνια οργανωμένη ομάδα ελληνοδιδασκάλων περνούν την πόρτα της Κακαβιάς για σεμινάρια επιμόρφωσης. Πίσω από την κίνηση αυτή δεν ήταν το ελληνικό κράτος όπως κάποτε αλλά ένα πανεπιστήμιο που απόσπασε κάποιο κονδύλι από τον δικό του προϋπολογισμό για την πραγματοποίηση της δραστηριότητας.
Η φωτογραφίες αφορούν την εκδήλωση υποδοχής στις 4 Μαΐου, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας να χαιρετάει τους της ελληνοδιδασκάλους και μία άποψη από την ώρα διεξαγωγής των σεμιναρίων με την ακούραστη καθηγήτρια κυρία Γρίβα να μιλάει
Φωτογραφία του χρήστη Tmima Ellinikon Argyrokastrou.
Φωτογραφία του χρήστη Tmima Ellinikon Argyrokastrou.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …