Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με μεγάλο σεβασμό για το έργο των διαχειριστών της σελίδας "ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ"Το παρακάτω σχόλια ήρθε ως μήνυμα στην ιστοσελίδα μας. Έχοντας ως χρέος να γίνουμε ένα βήμα όπου ο καθένας μπορεί να εκφράσει ελεύθερα την γνώμη του για τα θέματα που αφορούν την κοινότητα μας την δημοσιεύουμε. Ευχαριστούμε τον συντάκτη.
……………..
Με μεγάλο σεβασμό για το έργο των διαχειριστών της σελίδας "ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ"  κάνω το παρακάτω σχόλιο ...
Ο ελληνισμός δεν χάνεται όπως δεν χάθηκε ποτέ! Εξάλλου όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν ουκ ο λίγες φορές σκάνδαλα των μελών της Ομόνοιας (2010 βίζες ομογενών , 2012 κατηγορίες για κλοπή ρεύματος  και πολλά άλλα ).Αλίμονο αν πολιτικές κινήσεις ή σκάνδαλα είναι καθοριστικής σημασίας για την ύπαρξη του ελληνισμού στην Κορυτσά και στη Βόρειο  Ήπειρο! Ο ελληνικός πολιτισμός και πληθυσμός απλά θα πρέπει να οργανωθεί περισσότερο και να συμμετάσχει ενεργά στις εκλογές αρχικά εκπροσώπων μιας οργάνωσης που να την εκπροσωπεί δίκαια!!! Να υπάρχει ενημέρωση πολιτών για τις εκλογές που γίνονται στην Ομόνοια Κορυτσάς . Και όχι εικονικές (δεν υπήρξε ενημέρωση για τις φετινές εκλογές των μελών )  οικογενειοκρατικες (γαμπρός της Ερμιόνης πρώην προέδρου Ομόνοιας ...γραμματέας ) . Πριν της εκλογές της Ομόνοιας έψαχνα να ασχοληθώ με την Ομόνοια αλλά είναι τόσο " κλειστή " συντεχνία που ούτε το αίτημα φιλίας μου στο φβ δεν έχουν αποδεχθεί, πόσο μάλλον την ενασχόληση μου που θέλησα να προσφέρω ..αγανάκτηση προφανώς έχει δημιουργηθεί τόσο σε μένει όσο και στους ομογενείς της Κορυτσάς για αυτό και δεν ψηφίζουν εκπρόσωπο της Ομόνοιας. Ποτέ όμως ο ελληνισμός δεν μπορεί να αφανιστεί. Ποτέ δεν θα πάψουμε να είμαστε ομογενείς και να αγαπάμε την Κορυτσάς.. έστω και το βήμα απ την σελίδα σας , η οποία δεν ελέγχεται αρκεί να κρίνει και να τονίζει τα κακώς κείμενα που γίνονται εις βάρος της μειονότητας  και μάλιστα χρησιμοποιώντας την!!!
Συνεπώς η επιλογή Του Ντουλε δεν θα πρέπει να σταματήσει το έργο σας αλλά περισσότερο από ποτέ να είμαστε επικριτικοί.
Φωτογραφία του Pelasgos Koritsas.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …