Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Τούρκος Πρεσβευτής στα Τίρανα αντιμετωπίζει την Αλβανία ως τουρκικό προτεκτοράτο

 Ο Τούρκος Πρεσβευτής στα Τίρανα αντιμετωπίζει την Αλβανία ως τουρκικό προτεκτοράτο
Ο Τούρκος Πρεσβευτής στην Αλβανία, Χινταγιέτ Μπαϊρακτάρ, σε συνέντευξή του ισχυρίστηκε ότι το δίκτυο των «γκιουλενιστών» στην Αλβανία είναι εξαιρετικά οργανωμένο και διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να το εξαρθρώσει.
Το ύφος του Τούρκου Πρεσβευτή μάλιστα είναι σαν η Αλβανία να πρόκειται για τουρκική επαρχία ή έστω τουρκικό προτεκτοράτο, εις το οποίο το τουρκικό καθεστώς έχει απόλυτη εξουσία δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
Μιλώντας ο Τούρκος Πρεσβευτής στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «ΑΝΑΤΟΛΗ», επεσήμανε ότι η Αλβανία βρίσκεται στην κορυφή των χωρών όπου η οργάνωση FETO είναι πολύ καλά οργανωμένη.
Να σημειωθεί ότι οργάνωση με το όνομα FETO δεν υπάρχει, είναι ένα όνομα που εφηύρε το τουρκικό κράτος για να αποκαλεί το υποτιθέμενο τρομοκρατικό δίκτυο των οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Ο Τούρκος Πρεσβευτής στην ίδια συνέντευξη επεσήμανε ότι η «ραχοκοκαλιά» της FETO στην Αλβανία είναι τα σχολεία της.
Παράλληλα, ανέφερε ότι η οργάνωση του Γκιουλέν στην Αλβανία έχει δύο εκδοτικούς οίκους, εμπορικό επιμελητήριο, εμπορικές υπηρεσίες, ειδησεογραφική ιστοσελίδα, λογαριασμούς κοινωνικών μέσων δικτύωσης που κάνουν προπαγάνδα, έχουν θρησκευτικά ιδρύματα και φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Επεσήμανε επίσης ότι παρακολουθεί στενά τη δράση της και θα συνεχίσει να την παρακολουθεί μέχρι την εκκαθάριση και του τελευταίου μέλος της Οργάνωσης στην Αλβανία.
Ο Τούρκος Πρεσβευτής υπογράμμισε ότι η Αλβανία δεν θα είναι πια η χώρα όπου θα υπάρχουν προδότες, ενώ τόνισε ότι υπάρχει μια συνεργασία με το Αλβανικό υπουργείο Παιδείας και του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Maarif της Τουρκίας [σ.σ ακραίο θρησκευτικό ίδρυμα που διαχειρίζεται η τουρκική κυβέρνηση για τον έλεγχο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που σχετίζονται με την FETO] για τη δημιουργία μη κερδοσκοπικών τουρκικών [ισλαμιστικών] σχολείων στην Αλβανία.
Τέλος, ο κ. Μπαϊρακτάρ επεσήμανε ότι σημαντικός στόχος αποτελεί το κλείσιμο των σχολείων της FETO στην Αλβανία, τα οποία αποτελούν σημαντική πηγή χρηματοδότησης της Οργάνωσης.
Τι κρατάμε από τις παραπάνω δηλώσεις; Ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται στην Αλβανία ως να είναι προτεκτοράτο της, ή τουλάχιστον έτσι την αντιμετωπίζει, επεμβαίνοντας ευθέως στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας και ιδίως στο εκπαιδευτικό της σύστημα, με ισλαμιστικά σχολεία που «βγάζουν» την επόμενη γενιά τζιχαντιστών.
Εννοείται η τόσο βαθιά διείσδυση τουρκικών ισλαμιστικών δικτύων, κρατικών και παράλληλων, αποτελούν επιπλέον εμπόδια στην ευρωπαϊκή ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση το τελευταίο που θέλει είναι «τουρκικούς δορυφόρους» με δικαίωμα βέτο στα όργανά της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …