Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

O Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Περιβόλι της Κυρίας Θεοτόκου, στον Άθω, πραγματοποιεί από τη Δευτέρα ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος. Είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί από την εκλογή του ως Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας έγινε θερμά δεκτός και συμφώνως με την Αγιορείτικη τάξη και παράδοση από τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Βαρνάβα, τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας, τους Αντιπροσώπους του 20Ιερών Μονών καθώς και από τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.
Αφού τελέστηκε Δοξολογία στον ιστορικό Ναό του Πρωτάτου όπου προσκύνησε την πανίερη εικόνα της Παναγίας «Αξιον Εστι» ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος και η τιμία συνοδεία του επισκέφθηκαν το κτίριο της Ιεράς Κοινότητας όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας και τους Αντιπροσώπους. Αργότερα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας αναχώρησε για τη Μονή Ξενοφώντος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο