Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκκολάπτει φυγόποινους το PDIU


Η Γενική Εισαγγελία του Κράτους γίνεται γνωστό ότι προχωρεί τη διαδικασία εξεταστικής έρευνας για ακόμη 4 στελέχη του Τουρκοτσάμικου κόμματος PDIU του Ιντρίζι και της Ντόντα.
Πρόκειται για πρόσωπα που ηγούντε των συνδυασμών του συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού στις Περιφέρειες Σκόδρας, Κούκεσι, Φίερι και τον έκτο της λίστας στα Τίρανα.
Η Γενική Εισαγγελία έχοντας ήδη ενδείξεις επαρκείς έχει ζητήσει να της παραδοθούν οι φάκελοι των συγκεκριμένων απ' την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Ως γνωστό στα πλαίσια εκκαθάρισης της πολιτικής τάξης οι υποψήφιοι υποβάλλουν δήλωση για το ποινικό τους παρελθόν.
Οι εν λόγω ύποπτοι μάλλον έχουν δηλώσει "καθαροί". Στην περίπτωση απόδειξης του αντίθετου όχι μόνο χάνουν τη θέση εάν έχουν εκλεγεί αλλά υφίστανται και ρήττα.
Παράλληλα οι εισαγγελικές αρχές ζητούν εγγράφως πληροφορίες από τη Γενική Διεύθυνση Φυλακών.
Αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για αξιόποινες πράξεις διώξεις και καταδίκες στο εξωτερικό για τα συγκεκριμένα υπό εξέταση πρόσωπα επίσης έχει προχωρήσει σχετική αλληλογραφία με την Interpol και Europol.
Να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες τρεις βουλευτές του PDIU κρίθηκαν έκπτωτοι ακριβώς για το ποινικό τους παρελθόν.
Ο Ιντρίζι έχει μετατραπεί σε καταφύγιο φυγόποινων επιβεβαιώνοντας τη ρήση ότι τελευταία στέγη των απατεώνων είναι ο "πατριωτισμός".
Πάντως και άλλων πολιτικών δυνάμεων βουλευτές που απώλεσαν την ιδιότητα για βεβαρυμένο ποινικό μητρώο έχουν διακριθεί για ανθελληνική ρητορική. Κραυγαλέα η περίπτωση του σοσιαλιστή Αρτάν Γκάτσε. Τυχαία;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο