Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρουσιάστηκε ο πρώτος τόμος του περιοδικού «Τέχνη και Πολιτιστική Κληρονομιά» !!!! – U prezantua numri i parë i revistës “Art dhe Trashëgimi”


Στην Κορυτσά παρουσιάστηκε ο πρώτος τόμος της σειράς «Τέχνη και Πολιτιστική Κληρονομιά» που ήταν αφιερωμένο στην Ορθοδοξία. Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν πολλές προσωπικότητες της πόλης και φυσικά και ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία του έργου. Στην συνέχεια θα δημοσιευτούν και οι άλλοι τόμοι που αφορούν τις άλλες θρησκείες. Με όσα είδαμε στο βίντεο είχε κεφάλαια αφιερωμένα «Περί ψαλτικής στην Αλβανία» « Η Παράδοση  των κωδικών της Βυζαντινής Μουσικής στην Αλβανία» κλπ. Δεν καταλαβαίνουμε σε ποια Αλβανία αναφέρονται γιατί ο, τι έχει δημιουργήσει η ορθοδοξία ανήκει στην ελληνορθόδοξη παράδοση και την ελληνική κοινότητα που ζούσε και ζει σ΄ αυτά τα μέρη από αιώνες. Οι αλβανοί και ο «πολιτισμός» τους δεν έχει καμία σχέση με την ορθοδοξία. Δεν ξέρουμε αν οι παρόντες συμφωνούσαν με όσα ήταν γραμμένα στο περιοδικό, αυτό γιατί για μας αν κάποιος ξεχάσει τα όσα αναφέραμε πιο πάνω, τότε δεν ξέρει τι του γίνεται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο