Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ένωση Χειμαρριωτών: Κάλεσμα για τις βουλευτικές εκλογές

ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ "Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ"
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία μετά από μακρά περίοδο αβεβαιότητας και ανατροπών σε ένα σκηνικό παζαριού, εξωτερικών παρεμβάσεων και διαπλοκής.
Η συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Έ. Ράμα και του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα, ορίζει μεταξύ άλλων ότι τα κόμματά τους δεν θα ηγηθούν συνασπισμών. Επομένως φέτος το κάθε κόμμα κατέρχεται αυτόνομα στην εκλογική διαδικασία κάνοντας την εκλογή βουλευτή για τα μικρά κόμματα αδύνατη. Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την συμφωνία έχουν να κάνουν με το πολιτικό σύστημα της Αλβανίας και η ανάλυσή τους δεν είναι της παρούσης.
Δύο είναι τα σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν:
Το πρώτο είναι η εκλογή εκπροσώπου της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στο αλβανικό κοινοβούλιο. Θεωρούμε ότι είναι ζωτικής σημασίας και για αυτό τον λόγο στηρίζουμε χωρίς επιφυλάξεις την συμμετοχή του προέδρου του ΚΕΑΔ Ευάγγελου Ντούλε σε εκλόγιμη θέση στην λίστα του Δημοκρατικού Κόμματος στην περιφέρεια Αυλώνα. Ο Ε. Ντούλες στα χρόνια που πολιτεύεται έχει τηρήσει σταθερή θέση υπερασπιζόμενος τα δίκαια και τα συμφέροντα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου πολλώ δε μάλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Χιμάρας.
Το δεύτερο είναι η επόμενη μέρα των εκλογών κατά την οποία θα πρέπει όλοι οι φορείς που ενδιαφέρονται για την πολιτική εκπροσώπηση του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου να συσταθούν και να διαμορφώσουν την στρατηγική σε ένα πολιτικό περιβάλλον που αναμένεται να γίνει ακόμη πιο ασφυκτικό με την επικείμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου και τις ισορροπίες που διαμορφώνονται.
Κλείνοντας, καλούμε τους συμπατριώτες μας να πράξουν με γνώμονα τα δίκαια του ελληνισμού και το καλό του τόπου μας στηρίζοντας την εκπροσώπηση μας στο αλβανικό κοινοβούλιο.
http://www.himara.gr/epikairotita/6454-enwsh-ximariwtwn-kalesma-gia-tis-vouleytikes-ekloge

Δεν υπάρχουν σχόλια: