Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιστολή διαμαρτυρίας της Νε.Β για τις προκλήσεις Αλβανών εθνικιστών κατά της Ε.Ε.Μ.


Η παρακάτω επιστολή εστάλη στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Κοτζιά  και στην Πρέσβη της Ελλάδος στα Τίρανα, κ. Ελένη Σουρανή.

Αθήνα 31/05/2017

Με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας, επιθυμούμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας και να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για όσα λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως ήδη γνωρίζετε, οι προκλήσεις της αλβανικής κυβέρνησης και των οργάνων της προς τους Έλληνες ομογενείς της Αλβανίας έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο τα τελευταία χρόνια. Πέραν από τα γνωστά ζητήματα της καταπάτησης των ιδιοκτησιών που ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες και την ασυδοσία των αλβανικών αρχών, ο αλβανικός εθνικισμός απειλεί πλέον ξεκάθαρα και κυρίως έμπρακτα τις ζωές των συμπατριωτών μας.

Σε ένα μπαράζ απρόκλητων ενεργειών, μέλη του εθνικιστικού κινήματος με την ονομασία «Μεγάλη Αλβανία», βεβήλωσαν, αρχικά, την Ελληνική Σημαία και το μνημείο του Θύμιου Λιώληστο χωριό Κρανιά του Δήμου Φοινικαίων, υποστέλλοντας και καίγοντας την ελληνική σημαία, ενώ στη συνέχεια,αφαίρεσαν τις Ελληνικές Σημαίες και από τις πλατείες των χωριών Αλύκο, Λιβαδειά και Μουρσί.

Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με τις πάμπολλες ανεξιχνίαστες ληστείες σε κατοικημένες οικίες της περιοχής και το κλίμα τρομοκράτησης που επιδιώκουν να προξενήσουν οι ανωτέρω εθνικιστικοί κύκλοι, έχουν θορυβήσει τους κατοίκους, οι οποίοι αισθάνονται εντελώς απροστάτευτοι, καθώς η αλβανική αστυνομία, στην καλύτερη των περιπτώσεων, λειτουργεί ως απλός παρατηρητής.

Ζητούμε με την παρούσα επιστολή να καταδικάσετε και να καταγγείλετε  άμεσα τις ανωτέρω συμπεριφορές, να ζητήσετε από τις αρμόδιες αλβανικές αρχές τη σύλληψη και τιμωρία των ακραίων εθνικιστικών στοιχείων που τρομοκρατούν τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και να διασφαλίσετε με όποιον τρόπο αυτό είναι δυνατό, την προστασία της ζωής, της περιουσίας και της εθνικής ανεξαρτησίας των Βορειοηπειρωτών.

Ο σεβασμός και η κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία θα πρέπει να αποτελεί μείζον ζήτημα της ελληνικής πολιτείας και προς τούτο ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τη στήριξή σας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία, ενώ σας επισυνάπτουμε φωτογραφικό υλικό από τις προπεριγραφόμενες βεβηλώσεις του εθνικού μας συμβόλου.


Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                         ο    Πρόεδρος                                                 η   Γ. Γραμματέας                     

        Τιμολέων Ντάσης                                            Μαριάνθη Μούσκα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …