Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλβανικές Εκλογές: Εισαγγελική Έρευνα για δηλώσεις Λουλζίμ Μπάσα και Ιλίρ Μέτα για … πόλεμο!«Θα έπρεπε να αρχίσει έρευνα για τον Ιλίρ Μέτα; Δικηγόροι: 10 χρόνια στη φυλακή»
Οι απειλές, η οπλοφορία, οι εξυβρίσεις, εκατέρωθεν των πολιτικών αρχηγών των αλβανικών κομμάτων έχουν ενταθεί στα δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου.Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, φέρεται να είπε – γράφει το αλβανικό δημοσίευμα-:


«Θέλετε πόλεμο; Θα τον έχετε. Ο λαός θα κερδίσει! Σχίστε τους τα λάστιχα, σπάστε τα παράθυρα,  τραβήξτε από τα γραφεία εκείνους που παραβιάζουν τα δικαιώματά σας. Σηκωθείτε, διαμαρτυρηθείτε και πολεμήστε!»Αυτές οι εκκλήσεις του ηγέτη του DP ανάγκασαν την κρατική εισαγγελία να ξεκινήσει έρευνα κατά του Λουλζίμ Μπάσα. Ακόμη δεν έχει καταλήξει σε κάποια απόφαση.Από την άλλη, έχουμε τις δηλώσεις του εκλεγέντος προέδρου, Ιλίρ Μέτα, ότι «προτρέπει τον οπλισμό των οπαδών τουμ εάν η αστυνομία δεν συλλάβει εκείνους που ξυλοκόπησαν εκπρόσωπο του κόμματός του».Οι Αλβανοί δικηγόροι έχουν  διαφορετικές απόψεις για τις δηλώσεις αυτές. 


Ο ένας μιλάει  για ποινικό αδίκημα αφού σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα  η έκκληση για οπλοφορία αποτελεί έγκλημα κατά της συνταγματικής τάξης και τιμωρείται από πέντε έως δέκα χρόνια.Ο άλλος (δικηγόρος) πιστεύει ότι οι δηλώσεις του Μέτα εντοπίζονται στην παράβαση του άρθρου 227. «Η άσκηση του δικαιώματος από ένα πρόσωπο εκεί που ανήκει ή εκεί που νομίζει ότι ανήκει  και δεν αναγνωρίζει  τον άλλον, χωρίς να καταφεύγει στην αρμόδια κρατική αρχή, συνιστά ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με πρόστιμο ή φυλάκιση μέχρι τριών μηνών»Ο δημοσιογράφος Αρτάν Χότζα έχει επικρίνει τις δηλώσεις του Μέτα και γράφει χαρακτηριστικά ότι  έχει παραβιάσει το νόμο «με τα δύο πόδια».Σημειώνει, επίσης,  ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, που αντιπροσωπεύει το Σύνταγμα της χώρας, πρέπει να τίθεται υπέρ της ενότητας του αλβανικού λαού και ότι στο διαχωρισμό του.
(lexo.al)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίουπαραγωγήςhttp://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …