Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στις παρυφές της πολιτικής


Στις παρυφές της πολιτικής συμβαίνουν πράγματα που παρά το αριθμητικό τους μέγεθος πρέπει να μας απασχολήσουν. Μπορεί η προσοχή να επικεντρώνεται στον άκρατο ανθελληνισμό που περιέχει η προεκλογική ρητορεία και δράση του Πρωθυπουργού κ. Έντι Ράμα και στελεχών του ΣΚ, αλλά δεν είναι το μόνο.
Και αναφερόμενοι στις παρυφές και το αριθμητικό τους μέγεθος δεν είναι μόνο το Mega που «παίζει». Το πράγμα δείχνει να είναι ακόμη πιο ύπουλο με το κίνημα που επιδιώκει επιφανειακά να προσεγγίσει τους βλαχικής καταγωγής πληθυσμούς, ουσιαστικά όμως λειτουργεί ως φορέας επικίνδυνων θέσεων. Πρόκειται για ένα σχήμα που πρωτοεμφανίστηκε το 2011, υπό τον Βαλεντίν Μουστάκα και στη συνέχεια προεδεύεται απ’ τον Πέτραϊ Εντμόντ. Στις θέσεις της πολιτικής του εκκίνησης αλλά και στη συνέχεια με την ανάληψη υπό του νέου «προέδρου» ευθύνη ηγεσίας, αναφέρεται ότι στόχος του σχήματος είναι να απελευθερώσει τους βλαχικούς πληθυσμούς απ’ την κατοχή του ΚΕΑΔ.
Εδώ πρέπει να σταθούμε και θα εντοπίσουμε την ουσία της εμφάνισης του και ποιος από πίσω κινεί τα νήματα. Στην ουσία το μικρό αλλά αρκετά προβεβλημένο αυτό σχήμα διακηρύσσει την ανατροπή των εξελίξεων. Το ΚΕΑΔ έχει κάνει λόγο για Ελληνοβλάχους οι οποίοι έχουν στενούς δεσμούς με την Ελλάδα και την αυτή εθνική συνείδηση. Η Ελλάδα δε πουθενά, σε κανένα πεδίο δικαιωμάτων και παροχών, και ούτε σε καμιά χρονική περίοδο δεν τους ξεχώρισε απ’ τους υπόλοιπους πληθυσμούς ελληνικής συνείδησης. Υποστηρίζοντας την «απελευθέρωση» αυτών των πληθυσμιακών ομάδων απ’ το ΚΕΑΔ εδώ παίζεται ξεκάθαρα ένα παιχνίδι τρίτων που θέλει να αποκόψει τους Ελληνοβλάχους ακριβώς απ’ την εθνική ιδέα και συνείδηση και την κοινή πορεία με άλλες συνιστώσες της Βορειοηπειρωτικής κοινότητας.
Επί το πλείστον περιφέρουν στο δημόσιο λόγο και ευαίσθητα ζητήματα όπως αυτά κατοχύρωσης γλωσσικών διεκδικήσεων στην λειτουργική της Εκκλησίας ζωή. Εδώ το πράγμα γίνεται ξεκάθαρο ότι πρόκειται για το γνωστό παιχνίδι της ρουμανικής προπαγάνδας και όχι μόνο.
Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές το συγκεκριμένο έλαβε μόνο 728 ψήφους και όμως συνεχίζει να δραστηριοποιείται. Ύπουλα δε και προσβλέποντας σε ενδεχόμενο κενό καθόδου του ΚΕΑΔ είχε εγγραφεί με ένα επίσης περίεργο σχήμα, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, πριν τη συμφωνία της αντιπολίτευσης για συμμετοχή στις εκλογές. Επιδίωκε στην ουσία λεία σε άδειο πεδίο, ακριβώς με την ίδια πολιτική δολιότητα όπως το Mega.
Καθόλου δε τυχαίο ότι το κέντρο του βάρους του περίεργου αυτού περιθωριακού πολιτικού φαινομένου στις περιφέρειες Αυλώνας και Φίερι. Μπορεί να μην ενοχλεί αριθμητικά αλλά είναι επικίνδυνο ως προς το περιεχόμενο του λόγου του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …