Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο εθνικιστής Βελίου επιτείθεται στο Βαγγέλη Ντούλε


Μετά την «περιοδεία» στα χωριά μας του επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης ισλαμικού και εθνικιστικού ακτιβισμού «Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία», με έδρα το Κόσσοβο και πυρήνες που δικτυώνει στο υπόλοιπο της Αλβανίας, Ταχίρ Βελίου, όπου βεβήλωσε την εθνική μας σημαία και απείλεισε κατοίκους για τη χρήση της Ελλήνικής γλώσσας, υπάρχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τους ανείκουν και στην «επίσημη» ιστοσελίδα τους «shqiperia e bashkuar”, ανάρτηση ενάντια στον Πρόεδρο της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα, και βουλευτή του αλβανικού κοινοβουλίου κ. Βαγγέλη Ντούλε.
Όπως και οι άλλες ενέργειες του συγκεκριμένου ανθέλληνα στόχος είναι να ενσπείρει ανθελληνικό μίσος στην αλβανική κοινωνία και να φανατίσει περισσότερο τους οπαδούς του κατά την Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, δεδομένου ότι ο Β. Ντούλες είναι εκπρόσωπος της συγκεκριμένης κοινότητας εδώ και δύο δεκαετίες. Εκείνο που επίσης τους ενοχλεί είναι το γεγονός ότι ο Β. Ντούλες με μεγάλη πλέον πολιτική εμπειρία, πολύ καλή επαφή με το διεθνή παράγοντα και ειδικά τον αξιόπιστο πολιτικό του λόγο που χαίρει πάντοτε σπουδαίας διείσδυσης στα ΜΜΕ έχει απ’ τη μια προβάλει τα δίκαια και δικαιώματα της ΕΕΜ που τα στερείται λόγω εθνικστικών νοοτροπιών στην Αλβανία και απ’ την άλλη καταρρίπτει τις λογικές των ρίξεων που επιδιώκουν στις σχέσεις μεταξύ του αλβανικού και ελληνικού λαού.
Το εν λόγω δημοσιεύμα του Βελίου είναι αποκαλυπτικό και για τις διασυνδέσεις με το επίσης ακραίο κόμμα, ταυτισμένο με μια ομάδα φανατικών τουρκοτσάμιδων του Ιντρίζι. Τα «επιχειρήματα» και των δύο είναι τα ίδια και οι φοβικότητα που προσπαθούν να καλλιεργήσουν έναντι του Ντούλε ενέχει τα ίδια χαρακτηριστικά.
Ο Βελίου αποκαλεί το Ντούλε τρομοκράτη που θα έπρεπε να είναι φυλακή και καλεί τους αλβανούς να μην χειραγωγηθούν και τον ψηφίσουν!!! Προφανώς πρόκειται για δύο παρεξηγήσεις: ο Ντούλες είναι αποδεδειγμένο ότι αποτελεί μοναδική περίπτωση στο πολιτικό σκηνικό της Αλβανίας που όχι μόνο από πράξεις βίας έχει μείνει μακρυά αλλά και ο πολιτικός του λόγος απέχει απ’ την αιχμηρότητα και τις ακρότητες.
Το δεύτερο είναι ότι εκείνος απευθύνεται στους ελληνικούς πληθυσμούς για πολιτική στήριξη και εκείνοι έχουν πλέον ένα λόγο παραπάνω να τον στηρίξουν ώστε να συμβάλει στην απομόνωση τέτοιων κύκλων που απειλούν την ύπαρξη τους στις πατρογονικές τους εστίες. Απορίας άξιο πάντως είναι ότι το λεξολόγιο και το επιχείρημα των Ιντρίζι – Βελίου αξιοποιείται και απ’ τον Πρωθυπουργό της χώρας, Έντι Ράμα. Αλήθεια τι συμβαίνει στο παρασκήνιο ή ακόμη και μπροστά στα μάτια μας και αδυνατούμε να το δούμε; Μήπως κάποιοι «σοσιαλιστές» της μειονότητας μπορούν να μας εξηγήσουν ώστε να μάθουμε από ποιόν να φυλάμε τις σημαίες απ’ τον Βελίου ή απ’ το Ράμα;
Όσο για το ποιοι τρομοκρατές πρέπει να βρεθούν ενώπιο της δικαιοσύνης και αυτό αργά ή γρήγορα θα συμβεί είναι ξεκάθαρο. Η καλλιέργεια εθνοτικού μίσους, η προσβολή και βεβήλωση εθνικού συμβόλου χώρας μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, εκτός από την ευεργέτιδα εκατοντάδων χιλιάδων αλβανών πολιτών, η βία με κίνητρο τον ρατσισμό είναι προφανώς τζιχάντιστική τρομοκρατία και εμπίπτουν στην κατηγορία των ποινικών αδικημάτων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …