Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλβανοτσάμης ιστοριογράφος επιτίθεται στον Προκόπη Παυλόπουλο


"H Ελλάδα πρωταθλήτρια των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων"Ο Αλβανοτσάμης αρθρογράφος και ιστοριογράφος, Άρμπεν Λάλα, σε συγχορδία με την (εθνικιστική) σοσιαλιστική αλβανική κυβέρνηση υπερασπίζεται την καταστροφή των περιουσιών της εθνικής ελληνικής μειονότητας, μια διαδικασία που άρχισε το 2016.Μάλιστα, ο Λάλα, ‘στολίζει’ το κείμενο του με απόσπασμα του Οδυσσέα Ελύτη που το γράφει στα αλβανικά «Atdheuimnjë mural i mbajtur prej shtyllave francezeshqiptare,vllahe e turke. Kushdo që i përmend, shkon drejtë e në burg» ενώ το κείμενο του στην ελληνική είναι «η πατρίδα μου, τοιχογραφία με πολλές επιστρώσεις, φραγκική, αλβανική, βλαχική, τουρκική, που αν βαλθείς και τις ξύσεις, πηγαίνεις φυλακή».

Γράφει: 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τις εργασίες του 4ου Συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα (…της τσαμουριάς!! γράφει ο συντάκτης) από τις 27 Ιουλίου ως 29 Ιουλίου δήλωσε με απειλητική γλώσσα ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί παραβιάσεις της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Οι δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου είχαν μεγάλη απήχηση κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Ηπειρωτών της Διασποράς, όπου ήταν παρόντες, επίσης, μερικές εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Συνεχίζει:

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σε όλη την πολιτική σταδιοδρομία του ως μέλος του δεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, υποστήριξε εξτρεμιστικά στοιχεία της μειονότητας. 

Ο ίδιος ως βουλευτής έχει συμμετάσχει σε αρκετές δραστηριότητες των ελληνικών εξτρεμιστικών οργανώσεων που προωθούν το νότιο τμήμα της Αλβανίας (Αυτονομία Βορείου Ηπείρου- παρένθεση από το κείμενο), οι απειλητικές δηλώσεις του προέδρου της Ελλάδας στη συνάντηση της Πρέβεζας δεν θα πρέπει να ληφθεί και παρά πολύ σοβαρά, αλλά ως δήλωση υπό την προϋπόθεση των στιγμών έντονης συγκίνησης προκειμένου να συμπλεύσει (për të prekur shpirtin- να αγγίξει τη ψυχή) με το πνεύμα των Ελλήνων οικονομικών μεταναστών.


Ο πρόεδρος της Ελλάδας Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις κατεδαφίσεις πολλών κτηρίων που χτίσθηκαν χωρίς άδεια, παράνομα, στο δήμο της Χιμάρας, αλλά ο πρόεδρος ξεχνά ότι η Ελλάδας δεν έχει μόνο κατασχέσει αλβανικές περιουσίες από το 1946, αλλά γκρέμισε κάθε κτήριο πολιτών της για την υλοποίηση μακροπρόθεσμων κρατικών έργων, γράφει ο Αλβανοτσάμης ιστοριογράφος.

Στη συνέχεια αναφέρεται σε μια παράγραφο που τιτλοφορείται "ο ρατσισμός κατά των μειονοτήτων στην Ελλάδα", ένα κείμενο,παραπλήσιο των Σκοπιανών περί "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα κλπ. Από εκεί είναι και ο τίτλος του δημοσιεύματος.


(gazetainfopress.com)
--
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …