Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Μεγάλη διαδήλωση των Ελλήνων στη Χειμάρρα ενάντια στο καθεστώς Ράμα και τους μαφιόζους του


Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαμαρτυρία με συναυλία στη Χειμάρρα της βόρειας Ηπείρου, ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης Ράμα για «ανάπλαση» της σημαντικής αυτής ελληνικής πόλης.
Οι Έλληνες μειονοτικοί αντιστέκονται στην υφαρπαγή των περιουσιών τους από κυκλώματα εργολάβων, που υποστηρίζονται από το καθεστώς του ελληνικής καταγωγής εξωμότη Έντι Ράμα.
Να σημειωθεί ότι στα κυκλώματα που καταπατούν ελληνικές περιουσίες συμμετέχουν απόστρατοι του αλβανικού στρατού και των αλβανικών υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και Έλληνες Βορειοηπειρώτες εξωμότες, τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει σε λίστες για αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας.
Μεταξύ των διοργανωτών της συναυλίας διαμαρτυρίας ήταν ο επιχειρηματίας και πρώην μειονοτικός βουλευτής Νικολάκης Νεράντζης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:
«Τον ξεριζωμό και τον αφανισμό των ανθρώπων από μια περιοχή, η οποία έχει μια ταυτότητα, μια ιστορία και έναν πολιτισμό το κάνουν μόνο οι κομμουνιστές.
»Θέλω να πω στον Έντι Ράμα ότι εμείς είμαστε κατά της Αλβανίας που θέλεις εσύ, εσύ θέλεις μια Αλβανία που την έχεις κάψει, μια Αλβανία καλλιεργημένη με ναρκωτικά, ενώ εμείς οι κάτοικοι της Χειμάρρας θέλουμε την Ευρωπαϊκή Αλβανία».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Παραρτήματος του Δημοκρατικού Κόμματος στη Χειμάρρα, Αντρέας Γκιόνης αναφέρθηκε στο ζήτημα των ιδιοκτησιών της Χειμάρρας, τονίζοντας ότι οι νέοι της Χειμάρρας φεύγουν και αναζητούν δουλειά εκτός Αλβανίας.
«Μιας και βρίσκομαι εδώ ως πρόεδρος του Παραρτήματος του Δημοκρατικού Κόμματος, θέλω να σας ενημερώσω την στάση του Δημοκρατικού Κόμματος για το θέμα για το οποίο έχουμε συγκεντρωθεί σήμερα εδώ.
»Το Δημοκρατικό Κόμμα αντιτίθεται σε κάθε αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια για την υφαρπαγή των ιδιοκτησιών των κατοίκων της Χειμάρρας.
»Η στάση του Δημοκρατικού Κόμματος θα παρουσιαστεί και στις συνεδριάσεις της νέας Βουλής, έτσι όπως έχει γίνει και στην προηγούμενη Βουλή.
»Αδέρφια Χειμαρριώτες χαίρομαι πολύ που σας βλέπω εδώ, αλλά ταυτόχρονα θλίβομαι βλέποντας ότι δεν βρίσκονται εδώ όλοι οι Χειμαρριώτες.
»Ειδικά στεναχωριέμαι που η νέα γενιά, η πιο παραγωγική ηλικία της Χειμάρρας είναι αναγκασμένοι να χύνουν τον ιδρώτα τους σε χώρες του εξωτερικού.
»Αν είχε λυθεί το μεγάλο πρόβλημα των ιδιοκτησιών, όλοι αυτοί θα βρίσκονταν στην Χειμάρρα», ανέφερε ο κ. Γκιόνης.
«Μην ξεχνάτε ότι εμείς [σ.σ. οι Έλληνες] έχουμε δύο ψήφους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα τις χρησιμοποιήσουμε εναντίον της Αλβανίας.
»Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι με το μέρος μας, προστατεύουν τα δικαιώματα μας και θα σταθούν εμπόδιο στην ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.», δήλωσε ο Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος του Παραρτήματος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» στη Χειμάρρα.
Ίδια γραμμή τήρησε και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, νυν βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Βαγγέλης Ντούλες.
Φέτος, οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας έφεραν στην Χειμάρρα δύο Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι τραγούδησαν στη συναυλία που ακολούθησε.
Από τη διαμαρτυρία δεν απουσίασε και ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Πιπερίγκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: