Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο ξύλινος σταυρός» στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς (φωτο)

 13-888x500.jpg
Το αδιαχώρητο  δημιουργήθηκε  χθες στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα όπου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της  Σταματίας Καραγεωργίου- Πάπιστα:  « Ο ξύλινος σταυρός».
Πρόκειται για ένα ιστορικό  μυθιστόρημα  στο οποίο  ξετυλίγονται άγνωστες στους πολλούς πτυχές , της ιστορίας της Βορείου Ηπείρου.
Την εκδήλωση  συντόνισε ο πρόεδρος του  Συλλόγου Φίλων Μουσείου Μακεδονικού  Αγώνα  Χρυσόστομος Παπασταύρος.
Για το  βιβλίο μίλησαν ο πρόεδρος  της Συντονιστικής  Φοιτητικής Ένωσης   Βορειοηπειρωτικού Αγώνα Θεσσαλονίκης (Σ.Φ.Ε.Β.Α) Φιλόθεος  Κεμεντζίδης, φιλόλογος   και εκδότης, η εκπαιδευτικός- συγγραφέας Σόνια  Ευθυμιάδου Παπασταύρου, η συγγραφέας  Σταματία Καραγεωργίου – Πάπιστα και ο πρόεδρος της  Δημοκρατικής Ένωσης  Εθνικής Ελληνικής  Μειονότητας    «Ομόνοια» Λεωνίδας Παππάς ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί  στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες της  Βορείου Ηπείρου με κυρίαρχο το περιουσιακό.
«Η ρίζα που κρατάει τους Βορειοηπειρώτες που  ζουν στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες του  εξωτερικού, είναι οι περιουσίες τους. Αυτή τη  στιγμή, αντιμετωπίζουμε τη  μεγαλύτερη επιθετικότητα . Ότι θα πρέπει να αφαιρεθούν οι περιουσίες,  ώστε να μην έχουν κάτι που να τους συνδέει  εδώ με την ιδιαίτερη πατρίδα.
Το  Βορειοηπειρωτικό, είναι ένα εθνικό ζήτημα και αφορά όλο το έθνος. Πρέπει να αποφασίσουμε σαν Έλληνες αν αυτό το κομμάτι  θα μείνει ελληνικό ή θα πρέπει να αφήσουμε άλλο ένα κομμάτι του έθνους  να σβήσει . Η απόφαση είναι δική μας», τόνισε ο κ. Παππάς.
Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο των  δράσεων του Σπουδαστηρίου Τοπικής Ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: