Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Αλβανία- Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου: Ενδέχεται να κλείσει το τμήμα Ελληνικών και Ιταλικών


Σεπτέμβριος 28, 2017. 15:34

Αργυρόκαστρο.

Το πανεπιστήμιο «Εκρέμ Τσαμπέι» στο Αργυρόκαστρο, αυτό το ακαδημαϊκό έτος κινδυνεύει να κλείσει πέντε κλάδους μαθημάτων λόγω έλλειψης ικανού αριθμού μαθητών.




Η πρώτη καταγραφή της πρόθεσης των σπουδαστών να εγγραφούν  είναι απογοητευτική, αφού μέχρι στιγμής έχουν καταχωρηθεί μόνο 200 εγγραφές σπουδαστών.


Κατά το πρώτο στάδιο εγγραφής των φοιτητών, παρουσιάζονται 540 κενές θέσεις, από τις 740 που θεωρείται η βάση, όπως ορίζει το αλβανικό υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού για αυτό το Πανεπιστήμιο.


Σύμφωνα με τις οριοθετήσεις που έχουν ορισθεί από το Υπουργείο για αυτό το πανεπιστήμιο, διαφαίνεται ότι δεν υπάρχει ο αριθμός εκείνος των φοιτητών που θα μπορούσε να δικαιολογήσει έναν κλάδο σπουδών.


Εξαιρετικά χαμηλός είναι ο αριθμός των εγγραφών στους μαθηματικούς κλάδους, αλλά και στα ελληνικά και τα ιταλικά, που δεν έχουν, ακόμη, ξεπεράσει το όριο  των 10 εγγεγραμμένων σπουδαστών.


Φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, ο υψηλότερος αριθμός των εγγραφών παρουσιάζουν οι κλάδοι της γενικής νοσηλευτικής, της οικονομίας και του παιδαγωγικού τμήματος.


Οι σπουδαστές που επιλέγουν το Πανεπιστήμιο του Αργυροκάστρου, προέρχονται, κυρίως, από τις γύρω περιοχές, αλλά υπάρχουν και εκείνοι από την πόλη Φίερ, Μπεράτ ή Κούκες.


Η πανεπιστημιακή κοινότητα περιμένει να δει  ποιος θα είναι αριθμός των εγγεγραμμένων στο δεύτερο γύρο των εγγραφών.



(Στοιχεία από argjirolajm.net)



--
               

Δεν υπάρχουν σχόλια: