Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου φερέφωνο του Έντι Ράμα

Ο Ο καθηγητής του τμήματος ελληνικών σπουδών του πανεπιστημίου Αργυρόκαστρου, Παναγιώτης Μπάρκας, τα τελευταία χρόνια λειτούργει ως φερέφωνο του Αλβανού πρωθυπουργού στα θέματα του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και ειδικά στο περιουσιακό που ταλανίζει την Χιμάρα.
Μάλιστα ως ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου και της ΕΡΤ στην Ελλάδα δεν έχει κάνει καμία αναφορά στα σχέδια ανάπλασης που αφορούν την Χιμάρα.
.Αντιθέτως στην Αλβανία ο κύριος Μπάρκας έχει γίνει φανατικός υποστηρικτής του Έντι Ράμα δημοσιεύοντας πληθώρα άρθρων σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες της Αλβανίας όπου εξυμνεί τον Ράμα και βάλλει κατά των Χιμαραίων.
Πρόσφατα αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην συνάντηση που είχαν οι κάτοικοι της Χιμάρας με τον Αλβανό πρωθυπουργό. Μιας και επαφές με Χιμαραίους ουδέποτε είχε, από που πήρε άραγε την πληροφορία;
Συμβουλεύουμε τον κύριο Μπάρκα να μην μπλέκει τα κολλητιλίκια με τα πατριωτικά! Ξέχασε πολύ γρήγορα τις διώξεις που δέχθηκε ο ίδιος στο παρελθόν από την Αλβανική κυβέρνηση ως Έλληνας μειονοτικός (λέει ο ίδιος).
Θα ήταν πιο ορθό να μεταφέρει στον πολιτικό του προϊστάμενο, Έντι Ράμα, τα προβλήματα που αφορούν τα μέλη της Ελληνικής Μειονότητας και τα δικαιώματά τους, τα οποία έχουν καταπατηθεί βάναυσα από την Κυβέρνηση Ράμα
Κλείνοντας θα κλείσουμε με μια γαλλική παροιμία που μας είχατε γράψει σε σχετική επιστολή σας την περίοδο που ήθελαν να σας καταδικάσουν οι αλβανικές αρχές γιατί προσπαθήσατε να αναδείξετε και να προβάλλεται τον ελληνικό πολιτισμό στην Βόρειο Ήπειρο. Η παρακάτω παροιμία πιστεύουμε σας αντικατοπτρίζει και σας την αφιερώνουμε:
“Μη θέτεις σε δοκιμασία φίλους διότι θα μείνεις χωρίς φίλους”

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο