Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η «Μεγάλη» Αλβανία


Σχέδιο ενοποίησης Αλβανίας και Κοσόβου ανακοίνωσαν στα Τίρανα οι πρωθυπουργοί των δύο κρατών, Εντι Ράμα και Ραμούς Χαραντινάι. Κατά τους Αλβανούς ηγέτες, η «ενοποιητική πλατφόρμα», όπως τη χαρακτήρισαν, προβλέπει τη μεταξύ των δύο ανεξάρτητων κρατών κατάργηση των συνόρων (εντός Ε.Ε. όπως είπαν), ενοποίηση των αγορών, τελωνειακή ένωση, δημιουργία ενιαίας ακαδημίας επιστημών, ενοποίηση προγραμμάτων σπουδών στα πανεπιστήμια. Παρέπεμψαν, δε, για περισσότερα στην κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεών τους στις 27 και 28 Νοεμβρίου στην Κορυτσά, ημερομηνία με ισχυρούς συμβολισμούς, καθώς πριν από 105 χρόνια ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία της Αλβανίας.
Δεν είναι βέβαιο ότι στην κοινή συνεδρίαση στην Κορυτσά θα ανακοινωθεί και ο σχηματισμός κοινής κυβέρνησης· ειδικά αυτό θα είναι κάπως δύσκολο, λόγω του ότι θα χαθούν (αναγκαστικά) αξιώματα, κάτι που σίγουρα κανείς από τους δύο δεν θέλει.
Ακόμα όμως και αν δεν αποκτήσουν ενιαία κυβέρνηση, η υλοποίηση όλων των παραπάνω στην πράξη θα σημάνει τη δημιουργία de facto μιας μεγαλύτερης Αλβανίας ως πρώτο βήμα για τη «Μεγάλη», με την ενοποίηση, όπως την ονειρεύεται ο αλβανικός αλυτρωτισμός, τμημάτων της ΠΓΔΜ, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της Ελλάδας.
Ο Εντι Ράμα βέβαια ανέφερε ότι η κατάργηση των συνόρων θα έλθει οπωσδήποτε με την ένταξη της Αλβανίας και του Κοσόβου στην Ε.Ε., αφήνοντας, όπως και σε παλαιότερες δηλώσεις, ανοικτό το ζήτημα να το προχωρήσουν οι δύο πλευρές εάν τα δύο κράτη δεν γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Και εδώ είναι το ζήτημα: τι νόημα έχουν οι με κάθε ευκαιρία αναφορές όταν είναι γνωστό ότι η Αλβανία και κυρίως το Κόσοβο απέχουν πολύ από το να γίνουν μέλη της Ε.Ε.; Νομίζουν οι Αλβανοί ηγέτες ότι θα εκβιάσουν έτσι την ένταξή των χωρών τους στις δομές της Ευρώπης όταν η μεν Αλβανία δεν πληροί παρά ελάχιστα κριτήρια ενώ το Κόσοβο κανένα;
Αυτού του είδους οι «αθώες» ενοποιήσεις των Αλβανών ωθούν τους Σέρβους στο βόρειο Κόσοβο να κάνουν και εκείνοι τις δικές τους με το Βελιγράδι και παραπάνω τη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας να δηλώνει κι εκείνη έτοιμη να έρθει εις σάρκα μίαν με τη Σερβία. Και έτσι το εφιαλτικό ντόμινο μπορεί εύκολα να ξεκινήσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …