Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλβανία- Έκρηξη πρώην υπουργ. Εσωτερικών: Η χώρα κυβερνάται από εγκληματικές ομάδες


«Πρώην υπουργός Εσωτερικών εξερράγη: Η Αλβανία διοικείται από διάφορες ομάδες του Σοσιαλιστικού Κόμματος»Περίπου 4 μήνες παρέμεινε ως υπουργός Εσωτερικών ο Ντριτάν Ντεμιράι, απόστρατος διοικητής των ειδικών δυνάμεων, και παραιτήθηκε ανακαλύπτοντας ότι η χώρα κυβερνάται από εγκληματικές ομάδες.Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Tpz.al, ο Ντεμιράι κατέθεσε ισχυρές κατηγορίες, λέγοντας ότι οι συμμορίες υποστηρίζονται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα (το οποίο κυβερνά και του οποίου ήταν υπουργός) και ότι υπάρχει αμοιβαίο συμφέρον – κόμματος και συμμοριών- αλληλοσυμπληρούμενο.


Σύμφωνα με το αλβανικό Balkan Web, η Αλβανία, όπως λέει ο Ντεμιράι, κυβερνιέται, όχι σήμερα, αλλά εδώ και τέσσερα χρόνια από συμμορίες, οι οποίες υποστήριξαν ανοιχτά τον προεκλογικό αγώνα του Σοσιαλιστικού κόμματος του Έντι Ράμα. Υπήρξαν μάλιστα σχετικές εκθέσεις από το Γραφείο του ΟΑΣΕ για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και Ανθρώπινα Δικαιώματα, που δημοσιεύθηκαν πριν από τέσσερις ημέρες.


Ο ίδιος θα τονίσει ότι οι συμμορίες αυτές που δρούν σε όλα τα επίπεδα έχουν την ανοχή της αστυνομίας και έτσι, ελευθερία δράσης, αφού εξυπηρετούν ψηφοθηρικά το κυβερνών κόμμα.


Θα καταγγείλει ακόμη ότι σε αρκετές πόλεις υπάρχουν φατρίες που κινούνται ελεύθερα.
Θα τονίσει ότι οι αρχηγοί των φατριών αυτών κινούνται με θωρακισμένα πολυτελή αυτοκίνητα σε όλη τη χώρα. 

                 
Ο πρώην υπουργός θα επισημάνει ότι εκτός από την επιτυχία της αστυνομίας να κατασχέσει 84 πολυτελή αυτοκίνητα,  σε ολόκληρη την Αλβανία, υπάρχουν ακόμη δεκάδες που κυκλοφορούν αφορολόγητα. Μόνο στο Δυρράχιο υπάρχουν 64 άτομα που κατέχουν θωρακισμένα υπερπολυτελή οχήματα, καθώς και στη Σκόδρα και στο Ελμπασάν.


Θα τονίσει χαρακτηριστικά: «Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ενεργήσουν αυτές οι εγκληματικές ομάδες εάν δεν έχουν πολιτική στήριξη. Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα από τον πρωθυπουργό, αλλά ο πρωθυπουργός έχει καθήκον να διατάξει την αστυνομία, να διατάξει τον υπουργό Εσωτερικών να ασκήσουν έλεγχο στην επικράτεια».
(Στοιχεία από balkanweb.com)
--
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …