Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Αλβανία είναι μια χώρα «μαστούρα» από εθνικές αυταπάτες – Νομίζουν πώς είναι ίσα και όμοια με την Ελλάδα

Η Αλβανία είναι μια χώρα «μαστούρα» από εθνικές αυταπάτες – Νομίζουν πώς είναι ίσα και όμοια με την ΕλλάδαΧαρακτηριστικό παράδειγμα αυθαίρετης εξίσωσης της Ελλάδας ως «αδύναμης χώρας» με τα αποτυχημένα κράτη Αλβανίας και Σκοπίων είναι το άρθρο κάποιου Νάσου Μπακάλη (ή Nasho Bakalli) στην αλβανική εφημερίδα Σέκουλι.
Ο Αλβανός αρθρογράφος, σε ένα κείμενο που υποτίθεται στρέφεται κατά του εθνικισμού, γράφει μεταξύ των άλλων ότι «αδύναμες χώρες, όπως η Αλβανία, η Σερβία, η ΠΓΔΜ, η Βουλγαρία, η Ελλάδα, το Κόσοβο, πιστεύουν ότι η κάθε αδυναμία τους μπορεί να «θεραπευτεί» με εθνικιστικά τερτίπια».
Αυτό το βλέπουμε, γράφει στις περιπτώσεις που οι κυβερνώντες υποθάλπουν τον εθνικισμό με σκοπό να αποπροσανατολίσουν το κοινό και να καλύψουν τις αδυναμίες στη διακυβέρνηση της χώρας, το είδαμε, συνεχίζει, στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ελλάδος κ. Καμμένου προ καιρού, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία.
Ξεχνά ο κ. Καμένος, γράφει η εφημερίδα, ότι Ελλάδα, Αλβανία και Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ και δεν μπορεί να πολεμήσουν μεταξύ τους.
Οι εμφανίσεις του εθνικισμού, συνεχίζει, υποθάλπουν έχθρα, μίσος, βία. Ως παραδείγματα εθνικιστικών επιδείξεων, ο Μπακάλι αναφέρει την περίπτωση με το τρένο που ξεκίνησε πέρυσι από τη Σερβία προς Κόσοβο και σταμάτησε στα σύνορα, είτε «τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά στην ΕΡΤ».
Ο ίδιος Μπακάλι δεν βρήκε ούτε ένα παράδειγμα εκδήλωσης εθνικισμού από πλευράς Αλβανίας.
Προς ενημέρωση του Αλβανού Μπακάλη, να τον ενημερώσουμε ότι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν πολεμήσει μεταξύ τους. Ελλάδα και Τουρκία πολέμησαν το 1974 στην Κύπρο.
Οπότε να μην αισθάνεται και τόσο «ασφαλής» στη χώρα χασισοφυτεία του επειδή αυτή έγινε κατά λάθος μέλος του ΝΑΤΟ. Μια δυναμική στρατιωτική επέμβαση στον αλβανικό νότο για την καταστροφή των καρτέλ ναρκωτικών είναι πάντα πιθανή.
Επίσης, προς τον ίδιο αρθρογράφο και προς τον κάθε συμπλεγματικό των Βαλκανίων που προσπαθεί να εξισώσει την Ελλάδα με τον δικό του πάτο.
Η Ελλάδα παρά την οκτάχρονη οικονομική της κρίση συνεχίζει και είναι η πλουσιότερη βαλκανική χώρα με το υψηλότερο επίπεδο ζωής.
Μετά από οκτώ χρόνια οικονομικά προβλήματα και η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε άπιαστο επίπεδο για τους άλλους Βαλκάνιους.
Σε ό,τι αφορά τις «αδύναμες χώρες» που αναφέρει ο Αλβανός αρθρογράφος, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές και την Ελλάδα, ακολουθούν μερικές πληροφορίες για να συνέλθει στην πραγματικότητα.
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μόνιμο προσωπικό 113.517 άνδρες και γυναίκες. Δίχως να κηρυχθεί επιστράτευση, ο ελληνικός στρατός (ξηράς) έχει δύναμη 253.500 ανδρών και γυναικών με 1.913 κύρια άρματα μάχης (τανκς), 4.209 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και μεταφοράς προσωπικού και 4.800 κανόνια στο πυροβολικό του.
Όλη αυτή η δύναμη υποστηρίζεται από αέρος από 272 μαχητικά και επιθετικά αεροπλάνα, εκ των οποίων τα 156 είναι F-16. Το δε Πολεμικό μας Ναυτικό, ο Στόλος, έχει δύναμη 98 Πολεμικών Πλοίων, εκ των οποίων 11 Υποβρύχια και 13 Φρεγάτες. Να σημειωθεί ότι πολλά πλοία που έχει παροπλίσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να επιστρατευτούν εάν χρειαστούν.

Για να απαριθμήσουμε εν συντομία τις ένοπλες δυνάμεις των Βαλκάνιων:

Αλβανία. Μόνιμο προσωπικό 8.500. Έφεδροι 14.000. Δεν έχει ούτε ένα πολεμικό αεροσκάφος. Δεν έχει ούτε ένα τανκς, πέρα από μερικά σαράβαλα κινέζικα Type 59 του 1958. Δεν έχει πυροβολικό πέρα από κάτι παλιούς όλμους. Οι Αλβανοί λένε ότι έχουν και 38 πλοία στο πολεμικό τους ναυτικό, πρόκειται για σκυλοπνίκτες χωρίς καμία πολεμική αξία.
Σκόπια. Eχουν 8.055 μόνιμους στις Ένοπλες Δυνάμεις και 16.000 εφέδρους. Επίσης δεν έχουν πολεμική αεροπορία, δεν έχουν τανκς, δεν έχουν πυροβολικό.
Βουλγαρία. Ο μόνιμος στρατός της αριθμεί 30.000 άνδρες και γυναίκες. Οι Βούλγαροι δηλώνουν εφεδρεία 302.500 άνδρες, νούμερο που προφανώς και δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Η χώρα έχει 16 MiG-29 μαχητικά αεροσκάφη και το πολεμικό της ναυτικό αποτελείται από πλοία της σοβιετικής εποχής, δηλαδή παλιοσίδερα.
Σερβία. Οι μόνιμοι στρατιωτικοί της είναι 52.000 άνδρες και γυναίκες και η εφεδρεία στους 170.000 άνδρες. Το μόνιμο πεζικό της είναι 17.850. Έχει 225 τανκς σοβιετικής κατασκευής και από πολεμικά αεροπλάνα 4 MiG-29, 20 MiG-21 και 17 Soko J-22 Orao.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των «αδύναμων» Βαλκάνιων (εξάλλου η σχέση της Ελλάδας με τα Βαλκάνια είναι μόνο γεωγραφική αφού είναι κανονική δυτική χώρα σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που τώρα προσπαθούν να γίνουν δυτικά έθνη), αλλά και ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην περιοχή που διαθέτει πραγματικό στρατό τόσο αριθμητικά όσο και εξοπλιστικά.
Δεν είμαστε ίσα και όμοια ούτε με τους Αλβανούς, ούτε με τους άλλους συμπαθείς μας γείτονες. Και ευχόμαστε κανένας στα Βαλκάνια να μη χρειαστεί ποτέ να γνωρίσει την ισχύ της Ελλάδας. Η αμετροέπεια και η εθνικιστική αλαζονεία που καλλιεργείται στην Αλβανία είναι μια εθνική αυταπάτη που θα την πληρώσουν στο τέλος οδυνηρά.

Σχόλια

  1. 1) Today, just now, i saw Your comment, or, article. No name, author, Your article, why Pelasgos?!!!? I translated it by "Google Translation" from Greek to Albanian language, and, I hope understood something.
    2) "Greqia, e parë miqësisht" – Gazeta Tema & "Shekulli" at Jul, 12, 2015 .
    3) No critics, good friends. Yes critics, bad friends!

    Sincerely Nasho = Athanas BAKALLI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …