Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας στον ΑΝΤ1 για το λιβελλογράφημα εναντίον του (βίντεο)

Η απάντηση στη νέα αλβανική πρόκληση με το βιβλίο “Διάβολοι με ράσα”, που έχει στο εξώφυλλο τον ίδιο και τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό
Το βιβλίο-λίβελλος “Διάβολοι με ράσα”, που στο εξώφυλλό του φέρει εικόνα του Πατροκοσμά και το πρόσωπό του Αρχιεπίσκοπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιου, ξεπερνά κάθε όριο προκλητικότητας.
Το βιβλίο που δεν έχει καν υπογραφή εκδοτικού οίκου, φιλοξενείται στην έκθεση βιβλίου της Αλβανίας, στο περίπτερο “Αγαπώ την Τσαμουριά”.
Το μικρονοϊκής έμπνευσης κατασκεύασμα, που προσβάλει την Ορθοδοξία, έχει προκαλέσει οργή στους κόλπους της ελληνικής μειονότητας. Η νοσηρότητα που επιλέγεται από ακραίους κύκλους της Αλβανίας, για να προκληθεί θρησκευτικός φανατισμός και να στοχοποιηθεί ο προκαθήμενος της Εκκλησίας ξεπέρασε κάθε όριο.

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος στον ΑΝΤ1: Υπονομεύουν τη θρησκευτική αρμονία

«Η αντοχή μου είναι μεγάλη», απαντά μέσω του ΑΝΤ1 ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Η επίθεση ξεπέρασε τα όρια της ύβρεως ιερών και οσίων, αλλά δεν έχει περάσει τα όρια της δικής μου αντοχής και αγάπης. Με τέτοια κατασκευάσματα επιχειρείται να υπονομευθεί η θρησκευτική αρμονία. Εμείς αγωνιζόμαστε για την αρμονική συνύπαρξη».
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Το βιβλίο “Διάβολοι με ράσα” γράφτηκε πριν από 8 χρόνια. Ερωτήματα γεννά η εμφάνισή του τώρα, στην μεγάλη έκθεση βιβλίου της Αλβανίας , απ’ όπου πέρασε όλο το Υπουργικό Συμβούλιο της γειτονικής χώρας.

Δεν έχουν τέλος οι αλβανικές προκλήσεις

Αύγουστος 2013: Εικόνες αγριότητας σε βάρος κληρικών στον ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην πόλη Πρεμετή στην Αλβανία. Ομάδα δημοτικών υπαλλήλων αδειάζει τον Ναό από ιερά σκεύη, εικόνες και προσκυνητάρια, ενώ ξηλώνουν και παίρνουν ακόμη και τη καμπάνα! Λεηλασία με πρόσχημα την είσπραξη άγνωστων παλαιών χρεών.
Αύγουστος 2015: Μηχανήματα της πολεοδομικής αστυνομίας της Αλβανίας κατεδαφίζουν το Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες της Χειμάρρας. Μια επίθεση που έγινε αιφνιδιαστικά τα ξημερώματα παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί συνομιλίες μεταξύ πιστών και Αρχών για να βρεθεί λύση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …