Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τουρκικά ιδρύματα βοηθούν ορφανά παιδιά στην ΑλβανίαΤο ίδρυμα «Εναλλακτικές  λύσεις του μέλλοντος» - Alsar, διοργάνωσε εκδήλωση στα Τίρανα, αφιερωμένη στα ορφανά παιδιά,προσφέροντας μια εξαιρετική βοήθεια για την ηθική υγεία της κοινωνίας, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 2.000 παιδιά από όλη την Αλβανία, όπου με την παρουσία της Τουρκικής Πρεσβείας, του Δήμου των Τιράνων κλπ,  έγινε απονομή δώρων και χρηματικών ποσών από το Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Αρωγής-ΙΗΗ που εδρεύει στην Τουρκία.


Ο Γκιουλ Σαρίγκιουλ, σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στα Τίρανα, τόνισε ότι τα θέματα ανθρωπισμού και κοινωνικής βοήθειας,  είναι ένας πολύ σημαντικός δεσμός που ενισχύει τις σχέσεις μεταξύ Αλβανίας  και Τουρκίας.


" Ένας από τους σημαντικότερους δεσμούς ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας, όπως σε όλη τη ιστορική μας διαδρομή, είναι τα θέματα του ανθρωπισμού και της κοινωνικής  βοήθειας. 
Η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Τουρκίας στην Αλβανία, υποστηρίζει την πρόοδο των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών δεσμών μεταξύ των δύο φίλων χωρών, της Αλβανίας και της Τουρκίας.

Σημαντική γέφυρα, στην πρόσφατη ιστορία μας, πέρα από τα πολιτιστικά,πολιτικά και οικοινομικά στοιχεία,  είναι η ανθρώπινη ζεστασιά την οποία προβάλλουμε μεταξύ των δύο λαών», είπε ο Σαρίγκιουλ.


Ο επικεφαλής του ιδρύματος Alsar,  Μεχντί Γκούρρα,  ανέφερε ότι η εκδήλωση είναι η 10η που διοργανώνει το ίδρυμα για τα ορφανά της Αλβανίας και το επόμενο έτος θα κληθούν σε αυτήν  3.500 παιδιά.


(trt.net.tr)


--
               


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο