Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

 

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

Εμείς οι κάτωθι συνυπογράφοντες, μέλη του Προεδρείου και Προέδροι των Παραρτημάτων της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, που σήμερα Κυριακή 26 Νοεμβρίου ,λάβαμε την πρωτοβουλία σύγκλησης του Προεδρείου στους Αγίους Σαράντα, δηλώνουμε ότι:

Αφενός αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των εξελίξεων ευρύτερα, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την ΕΕΜ, τη συνέχιση του αγώνα της Ομόνοιας και την εύρυθμη και σύμφωνα με το Καταστατικό λειτουργία της , αφετέρου,  κρίνοντας άκαιρη και κυρίως παραβατική, ως προς τους κανόνες λειτουργίας, την πρωτοβουλία του Προέδρου της Οργάνωσης κ. Λ. Παπά για σύγκληση Καταστατικής Συνδιάσκεψης, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια ώστε ο Πρόεδρος να επανέλθει και να αναθεωρήσει.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε εφικτό.

Κατά πλειοψηφία το Προεδρείο κρίνει ότι αυτό που χρειάζεται η  ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η προοπτική και η ενδυνάμωση του ρόλου της, είναι σύγκληση κανονικής Συνδιάσκεψης σύμφωνα με το Καταστατικό και την παράδοσή της. Η Συνδιάσκεψη αυτή που θα συνέλθει θα έχει χαρακτήρα προγραμματικό, εκλογής των οργάνων και οποιασδήποτε διορθωτικής παρέμβασης στο Καταστατικό της. Μόνο έτσι η Οργάνωση, χωρίς να απωλέσει την ουσία της πολιτικής της φυσιογνωμίας, αγωνιστικής συνέχειας και προγραμματικής κυρίως συνέπειας, μπορεί να ανταπεξέλθει στην αποστολή της.

Οποιαδήποτε άλλη εμμονή, όπως η προκηρυχθείσα απ τον Πρόεδρο φιέστα με το περίβλημα καταστατικής συνδιάσκεψης, αποτελεί τυχοδιωκτισμό τον οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα.
Οι κινήσεις του Προέδρου, σε συνδυασμό με άλλες ουσιαστικές παραβιάσεις πολιτικών θέσεων της Οργάνωσης κατά τη διάρκεια πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων, ενέχουν κινδύνους και διχαστικές συνέπειες . Αυτές αποτρέπονται μόνο με κανονική Συνδιάσκεψη και συμμετοχή εθνικής ευθύνης των στελεχών σε κοινή και καταστατικά κατοχυρωμένη βάση.

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία του Προεδρείου εκφράζει τις θέσεις που εμπεριέχονται στην Δήλωση τούτη, καλείται η περί τον Πρόεδρο μειοψηφία να υπακούσει στα όσα το Καταστατικό και η λογική και πρακτική των οργανωμένων σχημάτων επιβάλλει.

Αγ. Σαράντα, 26 Νοεμβρίου 2017

ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ:
1) Απόστολος Λιάκος – Αντιπρόεδρος
2) Δημήτρης Μαλιούκης – Γενικός Γραμματέας
3) Βασίλης Κάγιος – Πρόεδρος Παραρτήματος Αγ. Σαράντα

4) Χρυσόστομος Καμπέρης– Πρόεδρος Παραρτήματος Αργυροκάστρου
5) Σωκράτης Σπύρος  Πρόεδρος Παραρτήματος Δελβίνου
6) Γρηγόρης Καραμέλιος  Πρόεδρος Παραρτήματος  Κορυτσάς
7) Γιώργος ΤάλιοςΠρόεδρος Παραρτήματος  Αυλώνας
8)  Αγγελική Φίλιου, Πρόεδρος στη Θεσσαλονίκη
9)  Βαγγέλης Ντούλες – μέλος Προεδρείου
10) Χρήστος Λέγκος– μέλος Προεδρείου
11) Μιχάλης Μποζώρης – μέλος Προεδρείου
12) Γιώργος Τζομάκας – μέλος Προεδρείου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …